Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Premiér Heger: Boli to dva roky poctivého a náročného zápasu o charakter Slovenska

Eduard Heger Zobraziť galériu (2)
Eduard Heger (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - V novodobej histórii išlo o najnáročnejšie dva roky vládnutia na Slovensku, skonštatoval premiér Eduard Heger (OĽANO) pri príležitosti polčasu súčasnej vlády. Poukázal na pandémiu, prípravu plánu obnovy, prijímanie krokov v očiste Slovenska od korupcie i na vojnu na Ukrajine. Hovorí o dvoch rokoch poctivého a náročného zápasu o charakter Slovenska.

"Práve ďalšie volebné obdobie bude kľúčové v tom, či sa vrátime späť k vláde korupcie a úpadku alebo pôjdeme naďalej dopredu," myslí si predseda vlády. Ako poznamenal, súčasný kabinet vystriedal vládnu garnitúru popretkávanú korupčnými škandálmi, mrhaním verejných financií, reformnou stagnáciou a v neposlednom rade plnú ústupkov voči „našim ľuďom“.

Minister obrany USA Lloyd Austin sa stretol aj s premiérom Eduardom Hegerom (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Počas pandémie sa vláda snažila presadiť prvé pozitívne zmeny

Premiér uviedol, že v boji s pandémiou vláda spravila všetko pre to, aby ochránila životy, ekonomiku aj pracovné miesta. Počas pandémie sa tiež snažila presadiť prvé pozitívne zmeny v podobe legislatívnych opatrení či reforiem. 

"Európskej komisii sme medzi prvými krajinami odovzdali kvalitný Plán obnovy a odolnosti SR. Podarilo sa nám po vyše 12-ročnom reformnom bezvetrí presadiť kľúčové reformy v oblasti zdravotníctva, reformu optimalizácie siete nemocníc a reformou národných parkov sme povýšili ochranu našej cennej prírody," pripomenul Heger.

Premiér Heger: Boli to
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Premiér vidí tiež prvé výsledky v očiste Slovenska od korupcie. "Ako antikorupčná vláda sme rozviazali orgánom činným v trestnom konaní ruky, postavili sa za poctivých vyšetrovateľov, prokurátorov a sudcov," vyzdvihol. 

Zápas o charakter Slovenska zvádza kabinet v sieti konšpirácií a zloby

V súvislosti s vojnou na Ukrajine deklaroval, že vláda "rozhodne stojí na strane dobra a prijíma zodpovedné rozhodnutia". "Či už voči svojim občanom, ktorí sú pre ňu prvoradí, alebo jasnými postojmi, ktoré komunikujeme aj v rámci Európskej únie a NATO," dodal. Zápas o charakter Slovenska podľa premiéra zvádza kabinet "v sieti konšpirácií a zloby", ktoré chrlia opoziční lídri, len aby sa vrátili ku korytu a zmarili všetko dobré, čo zaviedli. K poslaniam vlády podľa premiéra pribudlo aj udržanie kultúry úcty. 

Viac o téme: HodnotenieSlovenskoEduard Heger
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu