Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Séria znásilnení na Orave: Martina nebola jediná!

V sobotu našli na Orave znásilnenú a zavraždenú Martinu Tomagovú. Zobraziť galériu (5)
V sobotu našli na Orave znásilnenú a zavraždenú Martinu Tomagovú. (Zdroj: Nový Čas)

NIŽNÁ – Pohodu veľkonočných sviatkov narušila séria brutálnych skutkov! V prípade vraždy a znásilnenia Martiny Tomagovej († 18) z Nižnej na Orave speje polícia k ukončeniu vyšetrovania.

Dievčinu podľa doterajších výsledkov krutým a surovým spôsobom zniesol zo sveta na Zelený štvrtok jej známy Miroslav S. (19) z Podbiela. Hrozná správa vyvolala v katolíckom regióne zdesenie. Najmä keď sa ukázalo, že nejde o prvý podobný prípad.

Útok na Martinu bol veľmi brutálny. „Išlo o rôzne údery po celom tele. Rozsah zranení bol mimoriadny - od opuchu mozgu cez rôzne podliatiny až po škrabance a odreniny,“ zopakoval žilinský krajský policajný riaditeľ František Posluch hroznú scénu z miesta nálezu.

V osudný štvrtkový večer oslavovala v biliardovom klube v Nižnej partia mladých. Martina sa po polnoci rozhodla ísť domov. „Mala strach ísť v noci sama. Miro sa jej ponúkol, že ju odprevadí k domu i napriek tomu, že sa poznali len krátko,“ prezradil nám svedok, ktorý sa v bare tiež zabával.

Domov sa už mladé dievča nevrátilo. Miro ju vylákal pod most, kde od nej násilím žiadal sex. „Ona kričala, aby ho nechal na pokoji, inak to oznámi na polícii. Zrejme dostal strach, a tak ju krutým spôsobom zabil, aby sa ho nadobro zbavil,“ uviedol zdroj z polície.

Zabijak vyzliekol svoju obeť donaha, telo hodil do rieky a odišiel. Zúbožená dievčina sa utopila. Zakrátko sa muž vrátil, aby sa presvedčil, či je mŕtva. Zapálil si cigaretu a išiel domov. Policajti zadržali podozrivého doma a vzali ho do cely predbežného zadržania.

Podľa Poslucha násilník už bol vyšetrovaný aj za majetkové trestné činy. „Sú na neho podané ďalšie dve trestné oznámenia za znásilnenia,“ podotkol Posluch. Miroslavovi za tento neľudský čin hrozí až 25 rokov za mrežami, prípadne doživotie. Podľa zdroja Nového Času bol v minulosti ambulantne liečený aj na psychiatrii.

„Môj syn by niečo také nikdy nespravil,“ vyhŕkla matka obvineného, ale nič viac na jeho obranu povedať nevedela. Martinina rodina si od začiatku myslela, že ich milovanú a vždy usmievavú dcérku zabil práve Miro. „Ten s ňou bol naposledy. Odprevádzal ju predsa domov,“ povedal otec Ján Tomaga (50). Blízki príbuzní na mieste tragédie postavili kríž a zapálili pri ňom sviečky na počesť ich dcéry. Takmer celá dedina sa s Martinou rozlúčila na Veľkonočný pondelok popoludní na miestnom cintoríne. Slzám sa neubránili ani tvrdí chlapi.

Ďalšie dievča sa ocitlo v ohrození!

ZÁZRIVÁ – Po strašnom piatkovom náleze, keď rodina našla telo Martiny Tomagovej († 18), si polícia nevydýchla ani o deň neskôr. V Zázrivej malo dôjsť v noci na nedeľu k napadnutiu Zuzany (17). Vyšetruje sa, či aj v jej prípade došlo k násiliu.

Dievčina ležala v zime za miestnym pohostinstvom. Podľa našich informácií bola s mladšou sestrou (15) a tetou na veľkonočnej zábave. „Zuzana sa zrazu stratila. Na jej telefón sa nedalo dovolať, a tak ju šli hľadať. Ležala na zemi a triaslo ju,“ opísal svedok nočné udalosti. Ihneď zavolali sanitku a políciu.

„Vraj na sebe nemala nohavičky. Na jej tele sme nenašli stopy po násilí. Na to, čo sa po zábave udialo, si nepamätá,“ uviedol zdroj z dolnokubínskej nemocnice. Zuzanu prepustili domov, vystrašená rodina celý deň neotvárala dvere.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu