Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Zo znásilnenia a vraždy dievčaťa v Nižnej obvinili 19-ročného učňa

ŽILINA - Polícia obvinila 19-ročného učňa zo znásilnenia a vraždy dievčiny z obce Nižná, ktorú našli v sobotu mŕtvu v rieke Orave. Mladík z obce Podbiel, ktorého polícia zatkla, v piatok skoro ráno mladú ženu zaviedol pod most, kde ju znásilnil, zbil a jej nahé telo hodil do vody, oznámil na dnešnej tlačovej besede policajný riaditeľ v Žilinskom kraji František Posluch.

Bezprostrednou príčinou smrti ženy bolo utopenie. Obvinenému hrozí v prípade odsúdenia 25-ročný trest, alebo dokonca doživotie. Mladík, ktorý je podozrivý aj z ďalších dvoch znásilnení, sa k svojmu činu podľa polície priznal.

"Útok bol veľmi brutálny. Jednalo sa o rôzne údery na celé telo. Rozsah zranení bol mimoriadny - od opuchu mozgu cez rôzne podliatiny, škrabance a odreniny," dodal Posluch. Pripustil, že údajný vrah sa so svojou obeťou poznal.

Mladý muž po tom, čo hodil telo do rieky, spod mosta v Nižnej najskôr odišiel. Zakrátko sa však vrátil, aby sa presvedčil, či je dievčina mŕtva. Sledoval telo vo vode a potom išiel domov.

Policajti zatvorili násilníka do cely predbežného zadržania. Vyšetrovateľ už podal návrh, aby bol stíhaný vo vyšetrovacej väzbe.

Brutálna vražda počas veľkonočných sviatkov vyvolala v oravskej obci vlnu zdesenia. Podľa skorších informácií videli dievča naposledy v noci zo štvrtka na piatok v biliardovom klube.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu