Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Za status na sociálnej sieti mu hrozí basa! Muž mal„husté“ slová na adresu policajta: Na krku má obvinenie

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Polícia SR)

BRATISLAVA – Doba internetu a sociálnych sietí sa odrazila aj na práci polície. Tí čoraz častejšie informujú o tom, že musia riešiť vyhrážky či inú kriminalitu práve v online priestore. To, čo sa totiž môže niekomu zdať iba ako „obyčajný“ status, môže totiž jeho autora dostať až za mreže. Niektorí ľudia akoby si to však neuvedomovali.

Najnovšie polícia informovala o prípade muža, ktorý má podľa ich slov za „hustý“ status teraz na krku obvinenie. „...policajt, rád by som sa stretol osobne a zašliapal ťa do betónu, ty sk**vy syn, napíš, kedy a kde,“ napísal muž na Facebooku.

Muž sa na sociálnej sieti vyhrážal policajtovi.
Zobraziť galériu (3)
Muž sa na sociálnej sieti vyhrážal policajtovi.  (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj )

Táto jedna veta ho však teraz môže vyjsť pekne draho. „Polícia rieši množstvo prípadov, keď sa osoby osočujú, vyzývajú na súboj alebo vyhrážajú cez internet. Mylne sa však domnievajú, že keď k takémuto útoku nepríde „zoči voči“, ale „len“ cez status na sociálnej sieti, bude jeho závažnosť nepatrná,“ upozornili. Podstatné pre nich je, či sa obeť cíti skutočne ohrozená na živote alebo zdraví bez ohľadu na fakt, či k útoku došlo vo virtuálnom svete alebo v tom reálnom.

Názorným príkladom je práve aj vyššie uvedený prípad 45-ročného muža, ktorý v návale zlosti zverejnil status na sociálnej sieti. „V ňom sa vulgárne vyjadroval na adresu policajta, ktorý si plnil svoje úlohy a zasahoval proti výtržníkom v piešťanskom supermarkete. Navyše ho vyzýval na súboj. Po uležaní si celej situácie v hlave status síce vymazal, no trestný čin už bol dokonaný,“ ozrejmili.

 

AJ V ONLINE SVETE PLATÍ: DVAKRÁT MERAJ A RAZ REŽ PRE „HUSTÝ“ STATUS MÁ MUŽ NA KRKU OBVINENIE Polícia rieši množstvo...

Posted by Polícia SR - Trnavský kraj on Wednesday, March 16, 2022

Poverený policajt muža obvinil z prečinu útoku na verejného činiteľa. V prípade dokázania viny mu môže hroziť trest odňatia slobody až na 3 roky.

„Upozorňujeme, že aj konanie na internete je postihnuteľné a má rovnakú váhu, ako správanie sa v reálnom svete. Radšej si všetko poriadne premyslite a nezverejňujte nič, čo by ste mohli neskôr ľutovať. Nezabúdajte, ste plne zodpovední za každý jeden status či komentár, ktorý zverejníte,“ dodala polícia.

Viac o téme: VäzeniePolícia Sociálne sieteStatusObvinenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu