Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

AKTUÁLNE Muž sa vyhrážal prezidentke popravou! Hrozí mu dlhoročné väzenie, polícia varuje aj ostatných

(Zdroj: Topky/Jano Zemiar)

BRATISLAVA – Vyhrážky hlave štátu môžu vyjsť ich autora pekne draho. Polícia obvinila osobu, ktorá sa vo facebookovom videu vyhrážala prezidentke Zuzane Čaputovej popravou. Po dotyčnom už prebieha pátranie. Polícia zároveň dopredu upozorňuje, že v súvislosti s vojnovým konfliktom na Ukrajine sa bude primerane zaoberať vyhľadávaním takejto trestnej činnosti na internete. Za propagáciu vojny pritom hrozí 10-25 rokov za mrežami až doživotie.

Polícia na prípad upozornila na sociálnej sieti. „Dňa 25.2.2022 vyšetrovateľ NAKA PPZ začal trestné stíhanie a súčasne vzniesol obvinenie osobe P.K. za prečin nebezpečného vyhrážania podľa § 360 ods. 1, ods. 2 písm. b.), e.) Trestného zákona a to na základe vlastnej vyhľadávacej činnosti Národnej kriminálnej agentúry PPZ na základe toho, že obvinený prostredníctvom sociálnej siete Facebook zverejnil svoje video, na ktorom sa verejne a vulgárne vyhrážal prezidentke Slovenskej republiky tým, že ju osobne popraví a to v súvislosti s momentálnou zahraničnopolitickou situáciou, čím u nej vzbudil dôvodnú obavu o život,“ uviedli.

O deň neskôr, 26. februára, bola zároveň u obvineného vykonaná domová prehliadka. „Po menovanom bolo zároveň vyhlásené pátranie,“ dodali.

 

MIMORIADNE SPRÁVY ❗️ ➡️ VYHRÁŽAL SA PREZIDENTKE POPRAVOU, IDE PO ŇOM NAKA ➡️ ZA PROPAGÁCIU VOJNY HROZÍ 10-25 ROKOV AŽ...

Posted by Polícia Slovenskej republiky on Saturday, February 26, 2022

Polícia zároveň upozorňuje, že „kto za krízovej situácie v úmysle narušiť mier akýmkoľvek spôsobom podnecuje k vojne, vojnu propaguje alebo inak podporuje vojnovú propagandu, potrestá sa odňatím slobody na desať až dvadsaťpäť rokov alebo trestom odňatia slobody na doživotie.“

Prezidentka Čaputová: Putina nezastaví nič! Útočí a chceme sa brániť, sankcie nie sú dostatočné (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Uviedli tiež, že NAKA  v súvislosti s vojnovým konfliktom na Ukrajine bude primerane zaoberať vyhľadávaním takejto trestnej činnosti na internete. Avizujú tiež, že v prípade, že takéto konanie zistí, nekompromisne a rázne voči takýmto osobám zakročí. A to aj za použitia špeciálnych jednotiek policajného zboru.

Viac o téme: VideoObvinenýPrezidentkaFacebookPolícia Vyhrážanie sa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu