Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Aj slovenskí pacienti sa už môžu pýtať na svoju diagnózu zahraničných expertov

Ilustračné foto Advertoriál Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstockphotos.com)

BRATISLAVA - Mnoho Slovákov to pozná dôverne. Ošetrujúci lekár stanoví diagnózu a liečba nepriniesla želaný efekt. Niektorí pacienti preto hľadajú pomoc u iného odborníka a sú ochotní cestovať aj na opačný koniec Slovenska. Iní v zúfalstve siahajú po internetových radách. Tie majú často fatálne následky. Možnosťou je obrátiť sa na zahraničných lekárov z prestížnych kliník, ktorí sa na problém môžu pozrieť inak. Táto služba je už dostupná aj pre Slovákov, a to nielen pre tých solventných.

Chcete mať skutočne istotu, že vám slovenskí lekári stanovili správne diagnózu a nastavili správnu liečbu? Služba Druhý medicínsky názor, ktorá roky funguje v zahraničí, je dostupná už aj v našej krajine. Stanovenú diagnózu a liečebný postup, o ktorej môžete mať pochybnosti, vám overia špičkoví odborníci z renomovaných zahraničných kliník z celého sveta. Po odoslaní vašej zdravotnej dokumentácie už do 10 dní dostanete od medicínskych elít odborné posúdenie vašej diagnózy v slovenskom jazyku. A to v písomnej aj elektronickej forme.

Až v 90 percentách posudzovaných prípadov bola diagnóza a liečba upravená!

Zahraničné štúdie hovoria jasnou rečou. Prieskum MediGuide International ukázal, že takmer 90 percent posudzovaných prípadov vedie k návrhu na úpravu, doplnenie postupov liečby alebo upresneniu diagnózy. Mnohým ľuďom to pomohlo a výrazne uľahčilo liečenie.

Ako získať zahraničný lekársky posudok?

Druhý medicínsky názor môžete mať zadarmo v rámci životného poistenia Profi komplet, ktoré ponúka jedna z najväčších a najdlhšie pôsobiacich poisťovni na Slovensku - Kooperativa. Aktuálne životné poistenie ponúka s 30 percentnou zľavou pre svojich stálych klientov, ktorí majú v Kooperative poistené auto alebo domácnosť. 30 percentnú zľavu dostanú aj klienti vo veku od 30 do 39 rokov.

Profi komplet je životné poistenie, ktoré patrí už roky k najobľúbenejším a najpredávanejším na trhu. Poskytuje istotu finančného zabezpečenia v prípade, že sa klient ocitne v neočakávaných životných situáciách ako napríklad vážna choroba, invalidita, úraz, úmrtie, či potreba urgentného zabezpečenia opatrovateľskej služby.

Poistenie nie je viazané. To znamená, že ním klienti môžu splácať svoje bežné záväzky. Mnohí ho počas pandémie koronavírusu využili na splácanie hypotéky, či bežné domáce výdavky. Naopak časť klientov životné poistenie využila na zaplatenie nadštandardu v nemocničných zariadeniach.

Ako získať Druhý medicínsky názor

Aj slovenskí pacienti sa
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Gettty Images)

   1.  Uzatvorte si životné poistenie s pripoistením Druhý medicínsky názor.
   2.  Zatelefonuje na bezplatnú linku 0800 601 468, kde operátor overí platnosť vášho poistenia.
   3.  Poskytnete kontakt na svojho ošetrujúceho lekára. Od neho bude s jeho súhlasom vyžiadaná príslušná zdravotná dokumentácia, ktorá bude podkladom pre posúdenie správnosti stanovenej diagnózy a navrhnutej liečby poisteného.
   4.  Na výber dostanete tri zahraničné zdravotnícke zariadenia, ktoré sa dlhodobo špecializujú na diagnostiku a liečbu vážnej diagnózy, ktorú si chcete overiť.
    5. Následne si vyberiete jedno zahraničné zdravotnícke zariadenie z ponuky. Tím špecialistov následne posúdi vašu diagnózu.
   6.  Do 10 pracovných dní od zaslania kompletnej zdravotnej dokumentácie na overenie správnosti stanovenej diagnózy a navrhnutej liečby, vám bude kuriérom doručená písomná správa od špecialistov v zahraničí. Správu dostane aj elektronicky na USB nosiči.

Aj slovenskí pacienti sa
Zobraziť galériu (4)

 

Na čo si treba dať pozor!

Druhý medicínsky názor nie je možné využiť, ak je z objektívnych príčin pre overenie vašej diagnózy nevyhnutná osobná zdravotná prehliadka. Tiež v prípade, keď nebola poskytnutá v súvislosti s vašou vážnou chorobou žiadna zdravotná starostlivosť počas posledných 12 mesiacov, alebo nie sú o nej dostupné žiadne záznamy.

Druhý medicínsky názor nie je možné využiť tiež v akútnom stave bezprostredného ohrozenia života poisteného, ktorý si vyžaduje urgentnú zdravotnú starostlivosť a akékoľvek časové straty by mohli viesť k ohrozeniu zdravia alebo života.

Pre využitie Druhého medicínskeho názoru je nevyhnutné disponovať definitívnou diagnózou zdravotného stavu.

Aj slovenskí pacienti sa

Advertoriál pripravený v spolupráci s poisťovňou Kooperatíva.

Viac o téme: Životné poistenieKooperatívaNovinka Druhý medicínsky názor
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu