Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Hrôzostrašná situácia: Poslanci OĽaNO si našli list s NÁBOJOM! Reakcia na obrannú zmluvu?

(Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Stúpili niekomu na otlak? Po tom, ako vláda schválila zmluvu o obrannej stratégii s USA, si poslanci z najsilnejšej vládnej strany našli na cetrále list. Neboli v ňom žiadne vulgarizmy, ale veľmi jasný odkaz. Okrem toho sa v liste nachádzala aj ďalšia vec - a to prilepený náboj.

VIDEO Šipoš k výhražnému listu s nábojom: Len tak ľahko nás nezastrašíte! 

Šipoš k výhražnému listu s nábojom: Len tak ľahko nás nezastrašíte! (Zdroj: Topky.sk / Maarty)

Nepríjemný odkaz si mali nájsť poslanci za OĽaNO v centrále ich poslaneckého klubu. Informoval o tom portál sme.sk. Podľa portálu v liste našli okrem náboja aj odkaz. „Každý poslanec OĽaNO, ktorý zahlasuje za zmluvu, skončí,“ údajne bolo napísané na papieri.

Aj z toho dôvodu si mnohí poslanci myslia, že dôvodom odoslania listu bolo schválenie obrannej zmluvy s USA, ktorú ešte musí schváliť parlament. Prezidentka však už poverila ministra obrany Jaroslava Naďa (OĽaNO), aby zmluvu podpísal.

Nepríjemnú situáciu už potvrdilo aj samotné hnutie. "Môžem potvrdiť, že jedna výhražná zásielka bola zadržaná pracovníkmi podateľne Národnej rady, ktorí následne informovali náš poslanecký klub. Prípadom sa zaoberá polícia a ďalej to nebudeme komentovať," uviedol Peter Dojčan z mediálneho tímu OĽaNO. 

Len tak ľahko nás nezastrašíte, odkazuje Šipoš

Predseda poslaneckého klubu OĽaNO Michal Šipoš priblížil, čo sa presne stalo. "Dnes ráno nás kontaktovali príslušníci parlamentu, že nám prišla zásielka, ktorá pravdepodobne obsahuje náboj, čo sa aj potvrdilo. Otváralo sa to aj spolu s pyrotechnikmi a v zásielke bol aj výhražný text. Polícia náboj zobrala a budú pátrať po odosielateľovi tejto zásielky," povedal Šipoš.

Podľa jeho slov je zásielka výsledkom štvavej kampane opozície. Ľudí však ubezpečil, že takéto vyhrážky poslancov nezastrašia a budú hlasovať podľa svojho vedomia a svedomia. "Podľa posledných rokovaní, ktoré sme mali s ministrom zahraničných vecí Ivanom Korčokom a ministrom obrany Jaroslavom Naďom, je drvivá väčšina poslaneckého klubu za podporu tejto obrannej zmluvy," uzavrel. 

Viac o téme: PoslanciListUSAOĽaNOObranná zmluvaList s nábojom
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu