Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Tragédia v zariadení pre seniorov: Žena sa utopila v jazere! Hovorí sa o samovražde, prípad rieši polícia

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto

DRIENOVEC – Tragédia v domove pre seniorov. V areáli bývalých Drienoveckých kúpeľov na východe Slovenska sa utopila dôchodkyňa. Prípadom sa už zaoberá polícia a oficálne závery známe nie sú. Objavili sa však informácie, že nešlo o nehodu. Žena mala spáchať údajne samovraždu, o ktorú sa už raz pokúsila.

Informáciu priniesol denník Korzár, ktorý na svojom webe tiež uviedol, že nebohá žena bola klientkou zariadenia pre seniorov Patria, n. o. K nešťastnej udalosti malo podľa ich zdrojov prísť ešte minulý utorok. „Stalo sa to popoludní, nevieme, kto ju našiel, ale teta mi povedala, že pani z vody vyťahoval kotolník,“ citoval portál ženu, ktorá má v zariadení tiež ubytovanú rodinnú príslušníčku. Práve od nej sa mala dozvedieť o celom nešťastí.

Tragédia v zariadení pre
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Getty Images)

Prípadom sa už zaoberá aj polícia. „V súvislosti s úmrtím osoby, ku ktorému došlo 4. januára 2022 za doposiaľ presne nezistených okolností v jazere oddychového areálu v katastri obce Drienovec, koná vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru Košice-okolie a v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. Bližšie okolnosti, za akých k úmrtiu došlo, sú predmetom vyšetrovania,“ povedala košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Tragédia v zariadení pre
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facbeook/Polícia SR - Žilinský kraj)

Čo sa v osudný deň stalo jasné nie je. Podľa informácií, ktorými disponuje Korzár, však nemalo ísť o nehodu, ale samovraždu. Zosnulá žena dokonca mala zanechať aj list na rozlúčku. Siahnuť si na život sa vraj pokúsila aj v minulosti. Výkonná riaditeľka zariadenia Judita Juhásová denníku túto informáciu nepotvrdila ani nevyvrátila. „Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie sa k predmetnej situácii nemôžeme vyjadrovať,“ uviedla.

Okrem klasického zariadenia pre seniorov v týchto priestoroch poskytujú aj špeciálne starostlivosť klientom ktorí trpia Parkinsonovou chorobou, Alzheimerom, sklerózou multiplex, schizofréniou či demenciou.

Tragédia v zariadení pre
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Getty Images)

Klienti sa údajne v areáli môže pohybovať bez obmedzenia a kontroly zamestnancov. Na vychádzky majú chodiť bez toho, aby svoj pohyb niekomu hlásili. Po areáli sa mala takto svojvoľne za pomoci chodítka pohybovať aj dnes už nebohá žena.

Cez areál prechádza niekoľko turistických trás, okrem jazera je tam jaskyňa, park s detským ihriskom či reštaurácia, ktorá je prístupná verejnosti. „Ten areál je veľký a je tam aj veľký pohyb ľudí. Keď sa tam niekto prechádza, nedá sa jednoznačne určiť, či je zo zariadenia alebo je to turista,“ citoval portál spomínanú ženu, ktorá má v zariadení rodinného príslušníka.

 

 

Viac o téme: ŽenaUtopeniePatriaZariadenie pre seniorovN. o.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu