Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Hlas aj Smer kritizujú prepustenie Bödöra: Fico tvrdí, že je nevinný!

Norbert Bödör
Norbert Bödör (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Prepustenie podnikateľa Norberta Bödöra z väzby na základe rozhodnutia Ústavného súdu (ÚS) SR považujú strany Smer-SD a Hlas-SD za dôkaz o zneužívaní orgánov činných v trestnom konaní (OČTK). Za jeho stíhaním vidia politické dôvody. Norbert Bödör je obvinený vo viacerých kauzách, súdny proces v kauze Dobytkár, kde čelí obžalobe, začne vo februári.

"Politika má byť súbojom programov, ideí a lepších riešení pre ľudí na Slovensku. Keďže však súčasná vláda nič z toho nemá a zlyháva na každom jednom kroku, uchyľuje sa k šikane politickej opozície a deštrukcii právneho štátu,“ vyhlásil nezaradený poslanec parlamentu Matúš Šutaj Eštok z Hlasu-SD.

Fico tvrdí, že je nevinný

Líder Smeru-SD Robert Fico tvrdí, že Norbert Bödöra je nevinný. "Skupina sudcov na Najvyššom súde SR je vzhľadom na vysoký počet rozhodnutí Ústavného súdu SR najčastejším porušovateľom ľudských práv osôb vo výkone väzby, a to predovšetkým v citlivých politických kauzách," podotkol. Parlamentná demokracia sa bude musieť podľa jeho slov s touto situáciou v budúcnosti vysporiadať.

Norberta Bödöra prepustil Najvyšší súd SR vo štvrtok z väzby na slobodu. Reagoval tak na rozhodnutie ÚS SR o porušení podnikateľových práv pri predlžovaní väzby.

Viac o téme: PrepustenieRobert FicoSmer-SDNorbert BödörHlas-SD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu