Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Leščáková zo Za ľudí mieni, že je čas rozprávať sa o povinnom očkovaní

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: TASR/Michal Svítok)

BRATISLAVA - Hlasovať za povinné očkovanie proti novému koronavírusu si vie zo zástupcov koaličných strán predstaviť podpredsedníčka strany Za ľudí Viera Leščáková. V diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12 uviedla, že je čas sa o tom začať rozprávať, argumentovala významom očkovania a tým, že krajina sa musí ekonomicky i spoločensky nadýchnuť.

"Dostupné motivačné nástroje na zvýšenie zaočkovanosti už boli prijaté," upozornila. Predseda poslaneckého klubu OĽANO Michal Šipoš i predsedníčka poslaneckého klubu SaS Anna Zemanová sú za využitie všetkých motivačných nástrojov, aby sa nemuselo povinne očkovať. "Ľudia si zaslúžia, aby sa s nimi ešte viac komunikovalo a vysvetľovala dôležitosť očkovania," myslí si Zemanová. Člen predsedníctva hnutia Sme rodina Igor Kašper sa obáva, že povinné očkovanie by spôsobilo rozvrat v spoločnosti.

Očkovanie proti koronavírusu
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/AP)

Podpredsedovia strany Smer-SD a mimoparlamentného Hlasu-SD Richard Takáč a Erik Tomáš v diskusii zdôraznili, že očkovanie musí ostať dobrovoľné. Predseda strany ĽSNS Marian Kotleba spochybňuje samotnú vakcináciu proti novému koronavírusu.

Viac o téme: OčkovanieKoronavírusZa ľudíViera Leščáková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu