Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

SHMÚ upozorňuje: Na východe krajiny sa môže vyskytnúť hmla

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - V okresoch Trebišov, Michalovce, Košice mesto a Košice - okolie sa môže vyskytnúť v nedeľu v ranných hodinách hmla. Slovenský hydrometeorologický ústav vydal v tejto súvislosti výstrahu prvého stupňa, informuje o tom na svojom webe.

V týchto lokalitách sa ojedinele očakáva výskyt hmiel s dohľadnosťou 50 až 200 metrov. Znížená dohľadnosť predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity. Výstraha platí do 10.00 h.

SHMÚ upozorňuje: Na východe
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SHMÚ)

V okrese Michalovce pretrváva hrozba povodne z topiaceho sa snehu a dažďa. SHMÚ preto vydal hydrologickú výstrahu druhého stupňa. "V dôsledku spadnutých zrážok, topenia snehovej pokrývky na území západnej Ukrajiny, očakávame ešte vzostup vodnej hladiny na toku Latorica na úrovni druhého stupňa povodňovej aktivity," uviedli meteorológovia.

SHMÚ upozorňuje: Na východe
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SHMÚ)

Pozor na poľadovicu

Cestári na portáli zjazdnost.sk informujú aj o poľadovici v oblasti Látky-Prašivá a na horskom prechode Vrchslatina. Zelená vlna RTVS a Stellacentrum dopĺňajú, že poľadovica komplikuje situáciu aj na Donovaloch.

Horská záchranná služba upozorňuje na nepriaznivé podmienky na horách

Horská záchranná služba (HZS) upozorňuje, že vo vysokohorskom prostredí takmer všetkých horských oblastí Slovenska pretrvávajú mimoriadne nepriaznivé podmienky. Všetky výškové pásma pásma sú pokryté tvrdým snehom a ľadom.

HZS o tom v nedeľu informovala na sociálnej sieti s tým, že hrozí veľké nebezpečenstvo pošmyknutia sa."Odporúčame použiť stúpacie železá a kompletnú zimnú výzbroj aj výstroj, respektíve zvážte pohyb v takýchto podmienkach," dodali horskí záchranári.

Viac o téme: PočasieHmlaVýstrahySHMÚ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu