Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Prešovskí policajti sa pochválili úlovkom: Za dva gramy marihuany hrozí mladíkovi päť rokov! Ľudia ich vysmiali

Policajti sa pochválili Zobraziť galériu (3)
Policajti sa pochválili "mega" úlovkom (Zdroj: FB/Polícia SR - Prešovský kraj)

PREŠOV - Slovenskí policajti sa často "chvália" svojimi úlovkami na sociálnych sieťach, no zdá sa, že tentoraz si mohli svoj zásah nechať pre seba. V Prešove totiž chytili 18-ročného mladíka, ktorý mal pri sebe dva gramy marihuany. Hrozí mu až päť rokov väzenia.

Na Slovensku sú tresty za marihuanu veľmi tvrdé. Dôkazom toho je aj pár posledných prípadov, ktoré boli medializované. Zdá sa však, že ľudia už toho majú plné zuby. Prešovskí policajti sa totiž na sociálnej sieti pochválili svojím úlovkom. Chytili 18-ročného mladíka, ktorý mal u seba 2380 mg marihuany, čo sú dva gramy. Podľa polície je z tohto množstva možné vyrobiť až tridsať jednorazových dávok drogy.

Ministerstvo pripravilo dva návrhy týkajúce sa drog: Kolíková informovala eurokomisára o stave reforiem

"Bardejovský vyšetrovateľ vzniesol obvinenie 18 ročnému mladíkovi z obce Janovce za prečin nedovolená výroba omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi. V jednej zo stredných škôl v Bardejove, ako aj na iných miestach neoprávnene prechovával omamnú látku, išlo o marihuanu. Polícia zaistila igelitového vrecko s obsahom vysušených rastlín konope, okrúhlu plastovú dózu i plastového vrecká s uzáverom vložené v plastovej dóze. Celkovo bolo zaistených viac ako 2380 mg tejto zakázanej látky, z ktorej by bolo možné vyrobiť takmer 30 jednorazových dávok drogy," napísali policajti s tým, že mladíkovi hrozí až päťročné väzenie. 

Policajti sa pochválili
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Polícia SR - Prešovský kraj)

Policajti sa pochválili
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Polícia SR - Prešovský kraj)

Blahoželáme, odkazujú ľudia

Pod príspevkom prešovskej polície sa množia výsmešné komentáre od nahnevaných ľudí. "Wau! Blahoželám vám za dolapenie tohto nebezpečného narkobaróna. Konečne sa všetci môžeme cítiť bezpečnejšie. A teraz vážne. V ktorej inej krajine okrem Slovenska hrozí človeku za 2.38 gramu marihuany 5-ročné väzenie? Hlavne že usvedčený daňový podvodník Bašternák strávil vo väzení len dva roky, čiže menej ako polovicu z toho, čo hrozí tomuto 18 ročnému chalanovi. To snáď nie je ani pravda. Toto je tá spravodlivosť?" pýta sa Jakub.

"Tak teraz už konečne v Prešove zavládne pokoj a bezpečie. Chytili ste lumpa a grázla! Toto nemôžete myslieť vážne! Akože seriózne sa ešte týmto idete pochváliť? Robte kontroly vo vlastných radoch a na trošku iné substancie, boli by ste prekvapení," odkazuje zase Soňa. 

Za jeden deň je pod príspevkom prešovskej polície takmer dvesto komentárov a ani jeden nie je pozitívny. Policajti síce postupovali podľa zákona, no isté je, že ten je na Slovensku veľmi prísny. Nie raz sa stalo, že za daňové podvody či dokonca vraždu, dostal človek rovnako veľa rokov vo väzení, ako za prechovávanie malého množstva marihuany. 

 

Viac o téme: DrogyVäzenieMarihuanaPrešov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu