Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Vláda zvolala mimoriadne rokovanie: Zdravotníci a sociálni pracovníci dostanú jednorazovú odmenu

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: Topky - Maarty)

BRATISLAVA - Vládny kabinet zvolal na piatok popoludní mimoriadne rokovanie. Ministri spolu s premiérom sa stretli o 16. hodine v priestoroch Úradu vlády. Vláda napokon schválila jednorázovú odmenu pre zdravotníkov, ale aj pre pracovníkov sociálnych služieb vo výške 350 eur.

Podľa premiéra Eduarda Hegera (OĽaNO) vláda zaobchádza s financiami veľmi obozretne, avšak prihliadajú aj na dôležité potreby. Na vláde preto schválili, že všetkým zdravotníkom vyplatia jednorázovú odmenu vo výške 350 eur. Na tento zámer vláda vyčlenila približne 50 miliónov eur. Podľa ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského (nominant OĽaNO) dostanú odmenu všetci zdravotníci. 

Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR v predloženej správe informovalo, že zamestnávatelia nahlásia zoznam zamestnancov, ktorých sa vyplatenie odmeny týka, Národnému centru zdravotníckych informácií. Zber dát sa bude realizovať od 20. decembra 7.00 h do 22. decembra 22.00 h. Rezort zašle zamestnávateľom prostriedky vo výške, ktorá zodpovedá počtu nahlásených zdravotníckych pracovníkov vynásobeného výškou jednorazového finančného príspevku vo výške 350 eur, pripadajúceho na jedného zdravotníckeho pracovníka.

Vláda zvolala mimoriadne rokovanie:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky - Maarty)

"Zamestnávateľ musí všetky finančné prostriedky prerozdeliť v rovnakej výške medzi všetkých nahlásených zdravotníckych pracovníkov, ktorí spĺňajú podmienky pre vyplatenie odmeny," upozornil rezort zdravotníctva. Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO) poďakoval za prácu zdravotníkov. "Ich prácu si nesmierne vážime," povedal. Na túto odmenu budú mať podľa jeho slov nárok všetci zdravotnícki pracovníci, ale aj študenti medicíny pracujúci v zdravotníckom zariadení.

Podľa predsedu vlády Eduarda Hegera (OĽANO) si odmenu zdravotníci aj sociálni pracovníci, ktorí ju taktiež taktiež dostanú, zaslúžia. Heger takisto upozornil, že balík takmer 51 miliónov eur, alokovaných na odmeny, dokázala vláda ušetriť. Spolu s ministrom financií Igorom Matovičom (OĽANO) odmietli, že by rozhodnutie vlády bolo reakciou na protesty zdravotníkov, uviedli, že medzirezortné rokovanie o možnosti a spôsobe vyplatenia odmien trvali dlhší čas.  

Vláda zvolala mimoriadne rokovanie:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky - Maarty)
 

Viac o téme: Minister zdravotníctvaZdravotníciMinistriPríspevokJednorázový príspevokVladimír LengvarskýMimoriadne rokovanie vlády
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu