Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Ministerka Kolíková to povedala otvorene: Nestotožňujem sa s viacerými rozhodnutiami Žilinku

MInisterka spravodlivosti Mária Kolíková
MInisterka spravodlivosti Mária Kolíková (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA – Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková sa nestotožňuje s viacerými rozhodnutiami generálneho prokurátora Maroša Žilinku. Osobitne s tými, ktoré súvisia s využívaním paragrafu 363 Trestného poriadku (TP). Šéfka rezortu spravodlivosti to uviedla novinárom počas utorkového rokovania vlády v reakcii na prvý rok generálneho prokurátora vo funkcii.

"S ohľadom na debatu, ktorú vyvolali niektoré jeho rozhodnutia, by bolo dobré, keby to vyhodnotil v rámci ďalšieho výkonu svojej funkcie," vyhlásila Kolíková. Podotkla, že Žilinku pozná ešte spred obdobia, než sa stal generálnym prokurátorom, a aj preto ju niektoré jeho rozhodnutia prekvapili.

Vláda schválila materiál, ktorý pomôže podnikateľskému prostrediu, spoločnosti by nemali spadnúť rovno do konkurzu (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Žilinka v piatok (10. 12.) na sociálnej sieti uistil, že sa nedá ovplyvňovať prianiami, predstavami politikov, médií či verejnej mienky. Aj do budúcnosti sa chce podľa svojich slov riadiť len právnymi predpismi.

Viac o téme: Ministerstvo spravodlivostiMaroš ŽilinkaMária Kolíková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu