Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Nečakaná dohra po súde s Kočnerom: VIDEO Padli aj ostré slová na najväčšieho parťáka v časoch slávy!

Marian Kočner na súdnom pojednávaní v kauze motákov Zobraziť galériu (16)
Marian Kočner na súdnom pojednávaní v kauze motákov (Zdroj: Topky/Jám Zemiar)

BRATIALAVA - Senát Okresného súdu Bratislava I oslobodil Mariana Kočnera spod obžaloby v kauze tzv. motákov. Rozhodnutie nie je právoplatné, prokurátor sa odvolal. Prípad tak bude riešiť Krajský súd.

Vyjadrenie obhajcu Mariana Kočnera a prokurátora Branislava Ondráša po hlavnom pojednávaní (Zdroj: Topky.sk/Maarty)

Senát uznal, že autorom motákov bol obžalovaný Marian Kočner. Preukázalo sa tiež, že k písomnostiam sa dostal bývalý príslušník Slovenskej informačnej služby a Kočnerov exkamarát Peter Tóth. Posielanie správ však súd nepovažuje za trestný čin.

Kauza motákov Mariana Kočnera: Obžalovaný si vypočul ďalší rozsudok!

"Fakt, že Marian Kočner nejakým spôsobom poslal z väzby správu, nie je podľa predsedu senátu ešte marením spravodlivosti," uviedol predseda senátu Marek Filo. Dôvodom bolo, že Kočner nebol v čase posielania motákov v kolúznej väzbe. Podľa súdu sa vo veci preukázali viaceré logické nezrovnalosti. Filo tiež poukázal na to, že výpoveď Tótha úplne nekorešpondovala s obsahom motákov.

"Preto súd v súlade so zásadou v pochybnostiach v prospech veci nemal inú možnosť na rozhodnutie," argumentoval predseda senátu. Zdôraznil, že o trestný čin by šlo v prípade, ak by sa preukázalo, že Kočner chcel donútiť svedka, aby v kauze zmeniek televízie Markíza vypovedal nepravdivo. "To sa však nepreukázalo," dodal Filo.

Odkaz Tóthovi

Kočner mal po vyhlásení rozsudku očividne lepšiu náladu a prvýkrát reagoval aj na otázky novinárov. "Preukázali sa dve veci, a to, že Tóth je klamár, čo tvrdím od začiatku a na Slovensku ešte rozhodujú súdy a nie vy," povedal počas toho, ako ho eskorta s putami na rukách odvádzala z pojednávacej miestnosti. 

Mariana Kočnera súd oslobodil spod obžaloby: Exsiskárovi Tóthovi venoval drsné slová (Zdroj: Topky.sk/ Maarty)

Prokurátor Krajskej prokuratúry v Trenčíne Branislav Murgaś sa proti rozsudku odvolal. Prokurátor pôvodne žiadal pre obžalovaného v kauze motákov súhrnný trest 22 rokov, v ktorom by bol zahrnutý aj pôvodný 19-ročný trest za falšovanie zmeniek. OS Bratislava I v júni rozhodol, že sa bude obžaloba voči Kočnerovi v kauze motákov posudzovať ako zločin krivej výpovede a krivej prísahy v štádiu prípravy. Pôvodne prokuratúra navrhovala prijať obžalobu zo zločinu marenia spravodlivosti v štádiu pokusu.

Marian Kočner na súdnom
Zobraziť galériu (16)
 (Zdroj: Topky/Jám Zemiar)

Marian Kočner na súdnom
Zobraziť galériu (16)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Marian Kočner mal motáky posielať prostredníctvom svojich advokátov, keď bol vo väzbe pre kauzu zmeniek TV Markíza. Cez takúto korešpondenciu sa mal snažiť ovplyvňovať viaceré osoby, aby bol prepustený z väzby a zmenila sa výpoveď v kauze zmeniek.

Viac o téme: PojednávanieSúd Okresný súdPeter TóthMotákyMarian Kočner
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu