Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS Očkovanie treťou dávkou prebieha v plnom prúde: Dostalo ju už viac ako 300-tisíc ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP Photo/Pavel Golovkin)

BRATISLAVA - Počas stredy (25. 11.) dostalo tretiu dávku vakcíny proti ochoreniu COVID-19 12.829 ľudí, dovedna ich je 334.900. Uviedla to hovorkyňa Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI) Alžbeta Sivá.

NCZI zároveň zaznamenalo za uplynulý deň dovedna 10.165  pozitívne testovaných osôb PCR testami, z toho bolo 967 vo vekovej skupine 65 a viac rokov. "Najviac pozitívnych výsledkov PCR testov (1984) bolo zaznamenaných vo vekovej kategórii od 35 do 44 rokov, z toho bolo 915 mužov a 1069 žien," spresnila Sivá.  

Od 26. októbra sa spustila registrácia na tretiu dávku pre ľudí nad 55 rokov, ale aj pre pacientov s chronickým ochorením či osoby s rizikovou prácou. Nahlasovať sa na ňu môžu aj ľudia nad 18 rokov. Rezort však avizoval, že by chcel, aby tretiu dávku dostali ako prvé najohrozenejšie skupiny. V prípade, ak pozvánku na tretiu dávku dostanú ľudia, ktorí majú pocit, že by na ňu nemali ísť, mali by sa obrátiť na svojich všeobecných lekárov.

MZ SR odporúča záujemcom o tretiu dávku vakcíny registráciu cez čakáreň

Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR odporúča všetkým záujemcom o tretiu dávku vakcíny proti ochoreniu COVID-19, aby využili registračný formulár na stránke www.korona.gov.sk alebo vakcinacia.nczisk.sk. Vo štvrtok o tom informovala hovorkyňa rezortu zdravotníctva Zuzana Eliášová.

Po registrácii v tzv. čakárni bude záujemcom pridelený presný termín na očkovanie, uviedlo ministerstvo s tým, že záujemcovia o tretiu dávku sa vďaka tomu vyhnú čakaniu pred očkovacími centrami. Zároveň sa tým umožní efektívnejšia distribúcia vakcín a manažment pacientov a zdravotníkov vo vakcinačných centrách.

Viac o téme: OčkovaniePandémiaSlovenskoTretia dávkaNZCI
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu