Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Bratislava sa snaží vyriešiť problém nájomných bytov: Od realitky kupuje dvojizbák za takmer 200-tisíc!

(Zdroj: FOTO TASR - Jakub Kotian)

BRATISLAVA - Na minulotýždňovom mestskom zastupiteľstve bratislavskí poslanci podporili predložený návrh mesta na kúpu 2-izbového bytu za necelých 195-tisíc eur, aby sa tým čiastočne riešila otázka nájomného bývania.

V Bratislave sa na pridelenie nájomného bytu čaká v priemere šesť až osem rokov. Mesto s primátorom Matúšom Vallom sa preto začiatkom novembra rozhodli otázku nájomného bývania vyriešiť. Vyhlásili súťaž, aby trh ponúkol dostupné nehnuteľnosti. Konkrétne v mestskej časti Bratislava-Staré Mesto vypísal magistrát maximálnu cenu na 200-tisíc eur.

Nájomné byty nebudú pre všetkých: Máte šancu ho získať? Odborník o krokoch budúcej vlády

Prišla však iba jedna jediná ponuka od realitnej kancelárie. Tá zrejme mala problém s predajom dvojizbového bytu na Pražskej ulici, tak ho ponúkla mestu za cenu 195-tisíc eur. K návrhu sa na zastupiteľstve vyjadrilo viacero poslancov s rozdielnymi názormi. Mnohí argumentovali najmä tým, že kúpou tohto bytu sa vyrieši otázka nájomného bývania len jedného človeka. 

Za návrh sa v diskusii postavili napríklad Rastislav Tešovič, Katarína Augustinič, Jakub Vallo, Igor Polakovič, či námestníčka Tatiana Kratochvílová. Informuje o tom bakurier.sk. Podľa niektorých je dobré, že sa spoň niečo rieši, keďže na byty čaká vyše 500 ľudí. 

"Často sa mi stáva, že ma pred magistrátom čakajú ľudia, ktorí chcú bývať. Je cynické hovoriť, že jeden byt nič nerieši," uviedol primátor Matúš Vallo. V samotnom hlasovaní bola proti jedine starostka Starého Mesta Zuzana Aufrichtová, ktorá apelovala na koncepčnejšie riešenia.

Viac o téme: MestoKúpaNájomné bytyBratislava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu