Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS Pellegriniho poslal do kúta hanby uznávaný primár: K tomuto nech sa radšej politici nevyjadrujú!

Primár Hložník naložil Pellegrinimu. Zobraziť galériu (2)
Primár Hložník naložil Pellegrinimu. (Zdroj: Topky/Maarty, Facebook/Hoaxy a podvody - Polícia SR)

BRATISLAVA - O posledné zvyšky trpezlivosti v týchto dňoch prišiel už aj primár Jakub Hložník z petržalskej nemocnice v Bratislave. Ten po nedeľnej politickej diskusii prakticky okamžite zaujal stanovisko k vyhláseniu Petra Pellegriniho (Hlas-SD) o protilátkach v kontexte covidu. Ide vraj o nesprávne informácie, ktoré už nie sú o politike, ale o medicíne a líder Hlasu to od neho pekne schytal!

archívne video

Pellegrini vyzýva na dodržiavanie opatrení (Zdroj: Topky/Maarty)

Tu už nejde o politiku, ale o vážnu tému z oblasti medicíny. Asi takto začal svoj status uznávaný primár z jednej z petržalských nemocníc, keď opozičný predstaviteľ v priamom nedeľnom prenose hovoril o protilátkach v oblasti ochorenia Covid-19. "Nejde o politiku, ale o medicínu, zdravie a životy ľudí. Zrovna pozerám diskusiu na RTVS, kde ma pán Pellegrini doslova zarazil jeho "riešením" očkovania rizikovej časti populácie nad 65 rokov," tvrdí primár.

Čo predseda Hlasu povedal?

"Ja som covid prekonal, ja sa nemám čo očkovať," povedal vo vysielaní ministrovi hospodárstva Richardovi Sulíkovi (SaS) Pellegrini. Zrejme aj toto je jedno z vyjadrení politika, ktoré primára prinútilo k napísaniu rázneho statusu. Pellegrini sa už totiž dlho k očkovaniu vyjadruje tak, že vraj vďaka stále vysokým protilátkam proti vírusu sa ešte nemusí očkovať.

"Jeho (Pellegriniho, pozn. red.) návrh znie: Vyšetrujme u tých ľudí protilátky a podľa toho, či ich majú alebo nemajú vysvetľujme im, že je pre nich lepšie sa zaočkovať," parafrázuje opozičného politika primár Hložník. 

Tri body, ktoré lekár adresuje na Pellegriniho rady

Hložník tvrdí, že aj ak by pominul cenu takéhoto "vyšetrovania", tak sú tu tri body, ktoré Petrovi Pellegrinimu ponúka ako vyvrátenie jeho argumentov a rád. "Ak tí ľudia ochorenie Covid-19 neprekonali, tak im tie protilátky nemusíme vôbec vyšetrovať, lebo ich mať jednoducho nebudú," začína prostým faktom primár.

"Hladina protilátok po prekonaní či po očkovaní nekoreluje so schopnosťou našej imunity sa vysporiadať s ochorením Covid-19. Tam hrá, ako pri každej vírusovej infekcii, dôležitú úlohu bunková imunita, hlavne tzv. pamäťové bunky," tvrdí lekár a uznávaný primár oddelenia v Petržalke. "Politici by sa k odborným medicínskym otázkam nemali vyjadrovať vôbec," odsúdil podobné vyjadrenia politikov lekár.

KORONAVÍRUS Pellegriniho poslal do
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Jakub Hložník)

Viac o téme: PandémiaPrimárKritikaPeter PellegriniKoronavírusJakub Hložník
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu