Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Remišová má po sviatočnej turistike problém s inšpekciou: Posvietia si na ňu a teraz jej hrozí mastná pokuta!

Remišová porušila uzáveru jedného z turistických chodníkov. Zobraziť galériu (5)
Remišová porušila uzáveru jedného z turistických chodníkov. (Zdroj: Topky/Vlado Anjel, Facebook/Veronika Remišová)

BRATISLAVA - Na tohtoročný Sviatok všetkých svätých vicepremiérka Veronika Remišová (Za ľudí) zrejme nebude spomínať príjemne. Svoj deň totiž strávila opäť turisticky, no pri tom porušila uzáveru jedného z chodníkov. Prezradila sa statusom na sociálnej sieti, podobne ako kedysi poslankyňa Romana Tabák (OĽaNO), ktorá sa otužovala v horskom potoku. Remišová si chybu priznala a na prípadnú pokutu je pripravená, keďže celú záležitosť už vyšetruje inšpekcia!

archívne video

Slovensko už poslalo novú partnerskú dohodu do Bruselu, hovorí Remišová (Zdroj: Topky - Vlado Anjel)

Slovenská inšpekcia životného prostredia (SIŽP) rieši pohyb vicepremiérky Veroniky Remišovej (Za ľudí) na turistickom chodníku počas zimnej uzávery. K prípadu eviduje dva občianske podnety. Potvrdila to hovorkyňa SIŽP Tamara Lesná.

Ministerka investícií na sociálnej sieti vysvetlila, že 1. novembra išla po asfaltovej ceste na Popradské pleso, následne odbočila z cesty a po turistickom chodníku prešla asi 100 metrov ku kaplnke na Symbolickom cintoríne.

Remišová má po sviatočnej
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook/Veronika Remišová)

Na priestupok ju hneď upozornili aj ľudia

Prakticky hneď po uverejnení statusu počas Sviatku všetkých svätých sa ľudia pod Remišovej statusom doslova predbiehali v tom, kto ju na uzáveru upozorní ako prvý. Niektorí to skúsili formou otázky.

Remišová má po sviatočnej
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook/Veronika Remišová)

Iní priamo vicepremiérku upozornili na uzáveru.

Remišová má po sviatočnej
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook/Veronika Remišová)

Ani mi nenapadlo, že sa počas sviatku chodník uzatvára

"Ani mi nenapadlo, že práve na Sviatok všetkých svätých sa tento chodník na cintorín uzatvára, keďže v návštevnom poriadku Tatranského národného parku (TANAP) bola uzávera Symbolického cintorína tradične od 1. januára," poznamenala Remišová. Poriadok medzičasom prestal platiť a momentálne platí vyhláška Okresného úradu Prešov.

Ide o priestupok podľa zákona o ochrane prírody a krajiny 

Ak by SIŽP podľa Lesnej vychádzala z výpovede Remišovej, má podozrenie, že ide o priestupok podľa zákona o ochrane prírody a krajiny, a to nedodržanie obmedzenia vyhláseného v národnom parku alebo jeho časti.

Podnety na Remišovej konanie boli podľa Lesnej postúpené na príslušný Inšpektorát životného prostredia v Košiciach. Ten vykoná štátny dozor a preverí všetky okolnosti spáchania skutku vrátane preskúmania platného právneho stavu, uviedla Lesná.

Remišovú priestupok mrzí a na sankciu je pripravená

V prípade preukázania môže inšpekcia uložiť pokutu až do výšky 6638,78 eur. "S priebehom vyšetrovania bude pani Remišová oboznámená a bude vyzvaná, aby objasnila jednotlivé body podnetov," priblížila Lesná.

Remišová má po sviatočnej
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Topky - Vlado Anjel)

Remišovú priestupok mrzí, ospravedlnila sa za neho riaditeľovi TANAP-u Jánovi Marhefkovi. "Som pripravená zaplatiť pokutu a veľmi rada pôjdem robiť nejakú dobrovoľnú prácu v TANAP-e, aby som si svoju chybu odčinila," uvádza. Zimná uzávera tatranských turistických chodníkov trvá od 1. novembra do 14. júna budúceho roka.

Viac o téme: InšpekciaTuristikaUzáveraVeronika Remišová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu