Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Dráma v Ružomberku: VIDEO Na Ústrednej vojenskej nemocnici horela strecha

Ružoberskú Ústrednú vojenskú nemocnicu zasiahol požiar. Zobraziť galériu (2)
Ružoberskú Ústrednú vojenskú nemocnicu zasiahol požiar. (Zdroj: Facebook/ Mich Ell Formulaone)

RUŽOMBEROK – V Ústrednej vojenskej nemocnici (ÚVN) v Ružomberku evakuovali pacientov v súvislosti s požiarom strechy na jednom z pavilónov. Informovala o tom hovorkyňa Ministerstva obrany SR Martina Kovaľ Kakaščíková.

"V nedeľu, približne o 7.30 h vypukol v podkroví chirurgického pavilónu Ústrednej vojenskej nemocnice SNP - FN v Ružomberku požiar. Podľa doterajších zistení bol príčinou elektrický skrat. Požiar bol lokalizovaný a uhasený, avšak približne po dvoch hodinách došlo znovu k vznieteniu," informovala hovorkyňa s tým, že požiar je už pod kontrolou.

Vojenská nemocnica podľa nej začala okamžite s evakuáciou pacientov podľa evakuačného plánu za súčinnosti zdravotníckych zariadení v okolí. Nikto z pacientov ani personálu nebol ohrozený na živote, všetci sú v poriadku. 

"Na mieste zasahujú príslušníci Hasičského a záchranného zboru Žilina, prítomná je tiež Vojenská polícia. O stav pacientov a personálu sa ihneď zaujímal aj minister obrany SR Jaroslav Naď," doplnila Kovaľ Kakaščíková. 

Zasahuje 30 hasičov

Požiar strechy v Ústrednej vojenskej nemocnici (ÚVN) v Ružomberku sa hasičom podarilo krátko po 14.00 hodine lokalizovať. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Katarína Križanová.  

"Hasiči naďalej vykonávajú likvidačné práce, vyhľadávajú skryté ohniská a rozoberajú strešnú konštrukciu," doplnila hovorkyňa.

Požiar likvidovalo 30 profesionálnych i dobrovoľných hasičov z Ružomberka, Liptovského Mikuláša, Martina, Dolného Kubína, zo Žiliny a zo Záchrannej brigády HaZZ v Žiline a členovia DHZ obcí Likavka, Lisková, Martinček a Černová.

Nemocnica pozastavila operácie

Ústredná vojenská nemocnica (ÚVN) v Ružomberku pre požiar pozastavila časť plánovaných operácií, pacientov bude kontaktovať. Informovala o tom hovorkyňa Ministerstva obrany SR Martina Kovaľ Kakaščíková.

"Vzhľadom na rozsah poškodenia budovy chirurgického pavilónu Ústrednej vojenskej nemocnice SNP-FN v Ružomberku dnešným požiarom jej vedenie rozhodlo o pozastavení plánovanej operatívy na klinikách chirurgie, neurochirurgie, ortopédie a úrazovej chirurgie a cievnej chirurgie na najbližších 48 hodín," uviedla hovorkyňa.

Ako dodala, pracovníci jednotlivých kliník budú postupne kontaktovať pacientov, ktorí mali v najbližších dvoch dňoch (18. a 19. októbra) plánovaný operačný výkon na niektorom z vyššie uvedených pracovísk. Hneď ako to situácia dovolí, dostanú pacienti náhradný termín operácie.  

Pre pacientov je k dispozícii aj infolinka ÚVN - 044 438 2929 a informovať sa môžu aj prostredníctvom e-mailu na uvn@uvn.sk.
 

Viac o téme: Strecha HasičiUžomberok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu