Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Veľký zvrat v odvolávaní Kolíkovej: Pellegrini je zhrozený, teraz žiada demisiu vlády!

Tlačová konferencia strany Hlas-SD Zobraziť galériu (4)
Tlačová konferencia strany Hlas-SD (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Nezaradený poslanec Národnej rady (NR) SR Peter Pellegrini stiahol návrh na odvolanie ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej. Informoval o tom na štvrtkovej tlačovej konferencii. Tvrdí, že vzhľadom na závažnú situáciu v bezpečnostných zložkách je zbytočné odvolávať jedného člena vlády. Vyzval na demisiu premiéra Eduarda Hegera (OĽANO). Avizoval, že jeho poslanci začnú so zberom podpisov na iniciovanie schôdze s cieľom odvolať predsedu vlády.

"Jediným riešením tejto situácie je, aby zo svojho postu odstúpil predseda vlády, a tým celá vláda," uviedol Pellegrini s tým, že obratom začínajú zbierať podpisy pod návrh na vyslovenie nedôvery predsedovi vlády. Návrh chce bezprostredne po vyzbieraní potrebných 30 podpisov poslancov podať do NR SR.

Tlačová konferencia strany Hlas-SD
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Tvrdí, že premiér mal informácie o závažnosti situácie v silových zložkách a o podozreniach z marenia vyšetrovaní, preto zvolal aj stretnutie najvyšších predstaviteľov štátu v budove Slovenskej informačnej služby (SIS), no následne nekonal a manipulovanie pokračovalo.

Tlačová konferencia strany Hlas-SD
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

To bol jeden hnus

Odvoláva sa na uniknuté dokumenty, v ktorom sa opisujú dôvody obvinenia vyšetrovateľov Národnej kriminálnej agentúry (NAKA). "To sa nedalo čítať. To bol jeden hnus," uviedol Pellegrini. Tvrdí, že v jednotlivých odposluchoch sa píše o tom, ako si "partia ľudí hovorí, koho dá dolu", ako vykonštruovať obvinenia, "našiť niekomu" korupciu, aby to riešila špeciálna prokuratúra a jej vedenie. Pellegrini si nemyslí, že toto všetko bolo z hlavy samotných vyšetrovateľov. Vyzval ich, aby vypovedali o tom, kto im pokyny dával.

Tlačová konferencia strany Hlas-SD
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Podľa neho aj o tomto s najväčšou pravdepodobnosťou vedeli vysoké politické špičky, vrátane ministra vnútra Romana Mikulca (OĽANO). Naznačil, že niekto zhora k tomu zrejme dával pokyn. V odvolávaní Kolíkovej či Mikulca preto nevidí zmysel.

Viac o téme: VládaDemisiaPeter PellegriniMária KolíkováEduard Heger
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu