Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

FOTO Vláda ide ľuďom príkladom: Ministri prišli na rokovanie MHD, bicyklom, kolobežkou i peši

Minister dopravy a výstavby Andrej Doležal (Sme rodina) prichádza na bicykli na zasadnutie vlády Zobraziť galériu (3)
Minister dopravy a výstavby Andrej Doležal (Sme rodina) prichádza na bicykli na zasadnutie vlády (Zdroj: TASR/Pavel Neubauer)

BRATISLAVA - Európsky týždeň mobility (16. - 22. 9.) podporili aj členovia vlády. Na štvrtkové rokovanie kabinetu uprednostnili pred autami ekologické dopravné prostriedky, prípadne prišli pešo.

Šéf exekutívy Eduard Heger (OĽANO) využil linku MHD, minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling (SaS) odstavil vo vestibule Úradu vlády SR elektrickú kolobežku. Minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) i minister dopravy a výstavby Andrej Doležal (nominant Sme rodina) zvolili pri ceste na rokovanie kabinetu bicykel. Minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak (Sme rodina) i ministerka kultúry Natália Milanová (OĽANO) išli peši.

Minister školstva Branislav Gröhling
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/Pavel Neubauer)

Európsky týždeň mobility sa každoročne koná od 16. do 22. septembra a umožňuje mestám či obciam vyskúšať si alternatívy trvalo udržateľnej dopravy. Motivovaním jednotlivcov, aby si volili udržateľné spôsoby dopravy, ako sú verejná hromadná doprava, pešia chôdza či cyklodoprava, môžeme znížiť emisie uhlíka, zlepšiť kvalitu ovzdušia a urobiť z mestských častí príjemnejšie miesta pre život a prácu.

Minister financií Igor Matovič
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/Pavel Neubauer)

Viac o téme: VládaMinistriEurópsky týždeň mobility
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu