Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Jankovská, Kočner či Bašternák: LUXUS vymenili za väzenské múry! FOTO Zmenení na nepoznanie

Boli zvyknutí na luxus. Ako známych ľudí zmenil pobyt vo väzbe? Zobraziť galériu (6)
Boli zvyknutí na luxus. Ako známych ľudí zmenil pobyt vo väzbe? (Zdroj: Topky, archív, TASR)

BRATISLAVA - Boli zvyknutí na luxus a niektorí si mysleli, že sú neohroziteľní. Keď si však po nich prišli kukláči z Národnej kriminálne agentúry, ich život sa radikálne zmenil. Ako zmenil pobyt vo väzbe Mariana Kočnera, Moniku Jankovskú či Ladislava Bašternáka?

Obžalovaného podnikateľa Mariana Kočnera privádzajú do pojednávacej miestnosti (Zdroj: Topky - Maarty)

Marian Kočner si aktuálne odpykáva 19-ročný trest odňatia slobody. Za mreže ho poslal Najvyšší súd v kauze falšovania zmeniek. Kočner je, okrem iného, obžalovaný aj z objedávky vraždy novinára Jána Kuciaka či z toho, že z väzby po advokátovi Andrejovi Šábikovi posielal tzv. motáky. Kočner si kedysi myslel, že môže všetko a podľa toho sa aj správal. Krátko pred svojím zadržaní, po vražde Jána Kuciaka, spolu so svojím vtedajším kamarátom Petrom Tóthom, založil portál Na pranieri. V ňom chcel zverejňovať veci zo sledovania novinárov. 

Kočner vo väzbe výrazne schudol a namiesto drahých značkových oblekov, nosí modrý väzenský mundúr s hnedým opaskom, ku ktorému ma pripútané ruky. 

Ako ich zmenila väzba?
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Topky, archív, TASR)

Dušan Kováčik, bývalý špeciálny prokurátor, je aktuálne obžalovaný z toho, že zobral úplatok. Ten sa mal týkať prepustenia mafiána z väzby. Kováčik obvinenia popiera a niekoľkokrát sa už pokúšal dostať sa z väzby na slobodu. Súd mu žiadosti zamietol ako nedôvodné. Aj Kováčik vo väzbe viditeľne schudol. 

Ako ich zmenila väzba?
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Topky, archív, TASR)

Pavol Rusko je, rovnako ako Marian Kočner, odsúdený na 19 rokov za mrežami v kauze zmenky. Rusko si počas hlavného súdneho pojednávania prešiel viacerými zmenami - od hustej brady, cez zalepené oči. Vtedy tvrdil, že si večer pred pojednávaním bol zabehať a vtedy ho niekto prepadol a oblial pravdepodobne kyselinou. Bývalého riaditeľa televízie Markíza pobyt za mrežami tiež výrazne zmenil. 

Ako ich zmenila väzba?
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Topky, archív, TASR)

Ladislav Bašternák si odpykáva 5-ročný trest za mrežami a aktuálne k tomu dostal sedemročný zákaz vykonávať podnikateľskú činnosť. Bašternák je podľa advokáta vo väzení vzorom aj pre ostatných spoluväzňov. Pracuje a správa sa ukážkovo. 

Ako ich zmenila väzba?
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Topky, archív, TASR)

Monika Jankovská je bývalá štátna tajomníčka a sudkyňa. Jankovskú zadržala NAKA v rámci akcie búrka. Vo väzbe sa psychicky zrútila a pokúsila sa o samovraždu. Bola hospitalizovaná v nemocnic. Jankovská ešte pred svojím zadržaním usporiadala tlačovú konferenciu, na ktorej popierala to, že by sa poznala s Marianom Kočnerom. Prezradili ju však správy z aplikácie Threema. Podľa nich bola v odsúdením Kočnerom v častom kontakte a vybavovala mu súdne konania v jeho prospech. Monika Jankovská je aktuálne na slobode a na nohe má monitorovací náramok. Pobyt vo väzbe ju však zmenil nielen po fyzickej, ale aj po psychickej stránke. 

Ako ich zmenila väzba?
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Topky, archív, TASR)

Viac o téme: Pavol RuskoDušan KováčikLadislav BašternákMarian KočnerMonika Jankovská
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu