Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

COVID automat posiela ďalšie okresy do oranžovej farby: Pozrite si, kde budú platiť prísnešie pravidlá

Covid automat Zobraziť galériu (2)
Covid automat (Zdroj: korona.gov.sk)

BRATISLAVA - Epidemiologická situácia sa na Slovensku zhoršuje a oproti uplynulému týždňu sa zvýši počet oranžových okresov. Pribudlo ich deväť. Dokopy sa tak od pondelka (6.9.) bude musieť prísnejšími pravidlami riadiť 23 okresov.

archívne video

ÚVZ SR zverejnil vyhlášky k novému COVID automatu, prevádzkovatelia a organizátori majú na výber z troch režimov (Zdroj: Topky, ÚVZ SR)

Prísnejšie pravidlá v oranžových okresoch sa týkajú najmä kapacity pri hromadných podujatiach, spoločenských udalostiach či v reštauráciách. V novom COVID automate sa ľudia delia na plne zaočkovaných OTP (očkovaných, testovaných, prekonaných) alebo na základ (všetci, bez ohľadu na vakcináciu, testy alebo prekonanie Covidu). 

Analytici opäť upozorňujú na zle nastavený COVID automat: Výzva vláde! Sledujete zlé čísla

Podniky sa podľa týchto kritérii majú rozhodnúť, pre akú skupinu ľudí sú otvorené alebo pre akých ľudí budú organizované podujatia. Platí pritom to, že ak podnik nerozlišuje medzi očkovanými a neočkovanými a teda má otvorené pre základ, v oranžovej farbe okresu má sprísnené podmienky. 

Oranžové okresy

Bánovce nad Bebravou, Bardejov, Brezno, Bytča, Dolný Kubín, Gelnica, Ilava, Kežmarok, Košice I.-IV., Košice-okolie, Kysucké Nové Mesto, Nové Mesto nad Váhom, Nové Zámky, Poprad, Rožňava, Trebišov, Trenčín, Tvrdošín, Vranov nad Topľou, Žiar nad Hronom

Covid automat
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: korona.gov.sk)

Zelené okresy

Banská Bystrica, Banská Štiavnica, Bratislava I.-V., Čadca, Detva, Dunajská Streda, Galanta, Hlohovec, Humenné, Komárno, Krupina, Levice, Levoča, Liptovský Mikuláš, Lučenec, Malacky, Martin, Medzilaborce, Michalovce, Myjava, Námestovo, Nitra, Partizánske, Pezinok, Piešťany, Poltár, Považská Bystrica, Prešov, Prievidza, Púchov, Revúca, Rimavská Sobota, Ružomberok, Sabinov, Šaľa, Senec, Senica, Skalica, Snina, Sobrance, Spišská Nová Ves, Stará Ľubovňa, Stropkov, Svidník, Topoľčany, Trnava, Turčianske Teplice, Veľký Krtíš, Žarnovica, Žilina, Zlaté Moravce, Zvolen.

Viac o téme: OkresyKoronavírusCovid automat
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu