Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Vážna nehoda pod Strečnom: FOTO Vodič autobusu dostal infarkt! Zasahovali aj leteckí záchranári

Pri nehode došlo k zrážke autobusu a troch osobných vozidiel. Zobraziť galériu (4)
Pri nehode došlo k zrážke autobusu a troch osobných vozidiel. (Zdroj: Facebook/HaZZ)

STREČNO – Hasiči zasahovali pri vážnej dopravnej nehode, ktorá sa stala na ceste I/18 v katastri obce Strečno z Žilinskom okrese. Pri nehode došlo k zrážke autobusu a troch osobných vozidiel. Následkom nehody utrpelo šesť osôb zranenia rôzneho rozsahu.

Ako informovala hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Katarína Križanová, na mieste zasahovalo 15 profesionálnych hasičov zo Žilina, ktorí vyslobodili zakliesnené osoby z havarovaných vozidiel, zraneným poskytli predlekársku prvú pomoc, vozidlá zabezpečili proti vzniku požiaru a unikajúce prevádzkové kvapaliny zasypali sorbentom. Na mieste udalosti sa nachádzala aj ťažká technika zo Záchrannej brigády HaZZ v Žiline, keďže autobus bol na jednom z havarovaných vozidiel. 

Pri nehode došlo k
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/HaZZ)

Podľa hovorkyňa SAD Žilina Ivany Strelcovej 59-ročný vodič autobusu s cyklovlečkou, idúci na pravidelnej linke z Turčianskych Teplíc do Žiliny, dostal počas jazdy pravdepodobne infarkt. Prešiel do protismeru, kde došlo k stretu s ďalšími vozidlami.

Pri nehode došlo k
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/HaZZ)

„V autobuse boli v tej chvíli ešte jedna cestujúca a stevard zodpovedný za správne nakladanie bicyklov na cyklovlečku. Vodiča krátko po nehode previezla sanitka do žilinskej nemocnice, cestujúca a stevard boli bez zranenia,“ doplnila Strelcová.

Pri nehode došlo k
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/HaZZ)

Cesta pod Strečnom je už obojstranne prejazdná

Doprava pod hradom Strečno je už po dopravnej nehode obnovená v oboch smeroch. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Gabriela Kremeňová. Pri nehode sa zranilo šesť osôb. Ako informovala hovorkyňa AIR – Transporte Europe Zuzana Hopjaková, leteckí záchranári si prevzali do starostlivosti 32-ročnú ženu, ktorú hasiči museli zo zakliesneného vozidla najskôr vyslobodiť.

„Pacientka utrpela vážne poranenie hlavy, hrudníka a oboch dolných končatín. Po napojení na umelú pľúcnu ventiláciu a preložení na palubu vrtuľníka bola pacientka s ťažkou polytraumou letecky prevezená do Univerzitnej nemocnice v Martine,“ doplnila Hopjaková. K dopravnej nehode došlo na ceste I/18 v katastri obce Strečno z Žilinskom okrese. Išlo o zrážku autobusu a troch osobných vozidiel. Príčinou nehody bol pravdepodobne infarkt vodiča autobusu.

Viac o téme: NehodaAutáAutobusVodičInfarktStrečno
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu