Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

AKTUÁLNE Tragédia pri Skalici: Nikto z posádky pád lietadla neprežil! Začalo sa trestné stíhanie

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Facebook/Hasičský a záchranný zbor)

SKALICA - V katastri obce Mokrý Háj v okrese Skalica sa zrútilo malé štvormiestne lietadlo. V čase nehody sa v lietadle nachádzali tri osoby, ktoré zasahujúci príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) našli bez známok života. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia HaZZ Katarína Križanová.

Po príchode na miesto udalosti vykonali príslušníci prieskum a začali s hasením požiaru lietadla, ktoré po páde na zem zachvátili plamene.


MIMORIADNE Tragédia pri Skalici: FOTO Spadlo lietadlo! Nehodu nikto neprežil


Totožnosť obetí zatiaľ nie je možné určiť

"Požiar sa im podarilo lokalizovať, momentálne pracujú hasiči zo Skalice so sídlom v Holíči na jeho likvidácii. Ide o lietadlo registrované v Českej republike," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva HaZZ v Trnave Lena Košťálová. Informáciu o páde lietadla prijali policajti dnes doobeda. "Po páde sa lietadlo vznietilo a vo vraku tragicky zahynuli 3 osoby, pravdepodobne 3 muži," informovala hovorkyňa trnavských policajtov Zlatica Antalová.

AKTUÁLNE Tragédia pri Skalici:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Hasičský a záchranný zbor)

"Vzhľadom na fatálne následky nebolo možné zatiaľ stopercentne určiť totožnosť posádky. Za týmto účelom kriminalisti preverujú všetky informácie, a to aj za pomoci kolegov z ČR. Policajti sú aj v týchto chvíľach stále na mieste nešťastia a v spolupráci s Leteckým úradom vykonávajú prvotné úkony a rozsiahlu obhliadku miesta činu," uviedla. 

Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie

V súvislosti s pádom lietadla a úmrtím osôb vyšetrovateľ začal vo veci trestné stíhanie pre všeobecné ohrozenie z nedbanlivosti. "Presné príčiny a okolnosti tragédie polícia naďalej vyšetruje, v prípade zistenia ďalších skutočností nie je vylúčené ani doplnenie alebo zmena právnej kvalifikácie," informovala Antalová. Polícia v tejto chvíli poskytla verejnosti všetky zverejniteľné informácie a ďalšie stanovisko poskytneme v prípade, ak to situácia vo vyšetrovaní dovolí.

AKTUÁLNE Tragédia pri Skalici:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Hasičský a záchranný zbor)

Minister dopravy vyjadril úprimnú sústrasť

"Pozostalým obetí tragickej nehody malého lietadla, ktoré vzlietlo z Brna, vyjadrujem úprimnú sústrasť. Letecký a námorný vyšetrovací útvar bude pri vyšetrovaní tejto udalosti maximálne dôsledný," vyjadril sa po tragickej udalosti minister dopravy a výstavby SR Andrej Doležal (nominant Sme rodina).

Pridalo sa aj hnutie Sme rodina. "Vyjadrujeme úprimnú sústrasť rodinám obetí, ktoré zahynuli pri páde malého štvormiestneho lietadla v katastri obce Mokrý Háj – okres Skalica," napísali na sociálnej sieti. "Veríme, že sa situáciu čoskoro podarí objasniť. Odpočívajte v pokoji," dodalo hnutie. 

Viac o téme: PádLietadloSkalicaMokrý Háj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu