Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Tvrdé slová prezidentky Čaputovej: Obvinenie šéfa polície je vážna vec! Treba to vysvetliť

Zuzana Čaputová
Zuzana Čaputová (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Prezidentka SR Zuzana Čaputová považuje obvinenie policajného prezidenta Petra Kovaříka za vážnu vec. Je podľa nej dôležité presvedčivo ho verejnosti vysvetliť. Stanovisko prezidentky poskytol riaditeľ odboru komunikácie Kancelárie prezidenta SR Jozef Matej.

"Ak by svoj postup prokuratúra následne pred súdom neobhájila, je potrebné rátať s tým, že to na ňu vrhne veľmi zlé svetlo. Nateraz prezidentka nemá dostatok informácií, aby v tomto štádiu mohla vznesenie obvinenia posúdiť a počká si na ďalší priebeh vyšetrovania," skonštatoval Matej.


MIMORIADNE Krajská prokuratúra obvinila šéfa polície Petra Kovaříka


Krajská prokuratúra v Bratislave obvinila vo štvrtok (26. 8.) Kovaříka zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa v súbehu so zločinom marenia spravodlivosti. Mal zmariť prebiehajúci zásah zadržiavania, ako aj vykonanie trestnoprocesných úkonov s obvinenými osobami Matejom Zemanom a Petrom Petrovom.

VIDEO Hlas-SD kritizuje šéfa polície Petra Kovaříka

Hlas-SD kritizuje šéfa polície Petra Kovaříka a chystanú reformu nemocníc rezortu zdravotníctva (Zdroj: FB/Hlas-SD, Peter Pellegrini)

Kovařík obvinenie odmieta, podal voči nemu sťažnosť. Minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) zatiaľ nepripravuje rozhodnutie o dočasnom pozbavení Kovaříka výkonu štátnej služby policajta. Naďalej má jeho dôveru.

Viac o téme: Obvinenie Peter KovaříkZuzana Čaputová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu