Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Pád zo sedemmetrovej výšky: Horolezcovi pomáhali záchranári, spolulezci aj tatranský chatár

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

VYSOKÉ TATRY - Pomoc horských a leteckých záchranárov si v sobotu vyžiadal pád horolezca v stene Javorového štítu vo Vysokých Tatrách. Ako informovala na svojej internetovej stránke Horská záchranná služba (HZS), po páde zo sedemmetrovej výšky ho s poranenou nohou, panvou a rebrami dostať z terénu pomáhali aj jeho spolulezci a tiež chatár zo Zbojníckej chaty.

"Do oblasti boli postupne v dvoch skupinách pozemne vyslaní záchranári HZS z Oblastného strediska Vysoké Tatry. Vzhľadom na nepriaznivé letové podmienky pomohli zranenému mužovi na mieste spolulezci, ktorým sa podarilo spustiť muža pod stenu," priblížila HZS s tým, že chatár zo Zbojníckej chaty priniesol na miesto nosidlá, na ktorých zraneného začali spolulezci s chatárom transportovať ku chate.

Horskí záchranári, ktorí sa s nimi počas tohto transportu stretli, požiadali, pri zlepšení podmienok, o súčinnosť leteckú techniku a zraneného muža pripravili na letecký prevoz. "Po prílete vrtuľníka do oblasti bol pacient letecky evakuovaný z terénu. Po medzipristátí na heliporte v Starom Smokovci a preložení na palubu vrtuľníka bol dopravený do nemocnice v Poprade," uzavrela HZS.

Viac o téme: HoryPádZáchranáriVysoké Tatry
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu