Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Neopísateľná bolesť rodičov malého Jakubka († 7): Deň po tragédii v tábore urobili organizátori veľké gesto!

Pre rodinu nebohého Jakubka vypísali finančnú zbierku. Zobraziť galériu (5)
Pre rodinu nebohého Jakubka vypísali finančnú zbierku. (Zdroj: TASR/Ján Krošlák, Facebook/Letný Indiánsky Tábor - Na Prérie a Do Lesov!)

TURČEK - Nedá sa popísať smútok v srdci, ktorý v týchto dňoch prežívajú rodičia malého Jakubka. Ten po búrke z pondelka na utorok zahynul na letnom tábore pri obci Turček, kde museli zasahovať policajti a hasiči. Rodičia sa po mimoriadne smutnej udalosti ozvali aj na sociálnej sieti a organizátori spomínaného tábora dokonca urobili veľké gesto voči dotknutej rodine!

Deti z letného stanového tábora v Turčeku v okrese Turčianske Teplice, ktorý v noci na utorok zasiahla veterná smršť, dopoludnia odovzdávali rodičom. Informoval o tom na mieste udalosti riaditeľ Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Žiline Jaroslav Kapusniak.

Neopísateľná bolesť rodičov malého
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TASR - Ján Krošlák)

"Následkom búrkovej činnosti došlo k poškodeniu a vyvráteniu šiestich stanov. Naša činnosť spočívala v poskytovaní asistencii zdravotnej záchrannej službe pri poskytovaní pomoci zranených osobám," povedal Kapusniak.

Hasiči tiež podľa neho zabezpečili evakuáciu 104 osôb do neďalekého kláštora kapucínov, ktorý sa nachádzal od tábora približne 1,5 kilometra. "Išlo však o nedostupný terén, bolo potrebné preto nasadenie techniky. Evakuácia detí trvala približne dve a pol hodiny, v spolupráci s kláštorom kapucínov a Policajným zborom (PZ), posttraumatickým tímom PZ a obcou Turček zázemie. Boli dislokovaní v kláštore a na futbalovom štadióne v Turčeku, kde bolo umiestnených 12 detí," priblížil Kapusniak.

Rodičia poďakovali za vyjadrenú sústrasť od verejnosti

Krátko po včerajšom medializovaní správy sa pod kontom spomínaného tábora objavil aj komentár dotknutej rodiny len 7-ročného nebohého chlapca. Rodičia cez spoločný účet poďakovali za prejavenú úprimnú sústrasť a vyslovili želanie. "Tak, aby tento tábor neskončil. Jakubka nám to už nevráti, ale deti by nemali prísť o tie úžasné zážitky z tábora, vrátane našich zvyšných dvoch detí," píšu užialení rodičia.

Neopísateľná bolesť rodičov malého
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook/Letný indiánsky tábor - Na prérie - Do Lesov!)


VIDEO z miesta tragédie osudného tábora: PRVÉ SLOVÁ zronených rodičov len 7-ročného, nebohého chlapca!


Organizátori spravili voči rodine gesto a spustili zbierku

Jakubko bol na letnom indiánskom tábore pri obci Turček, ktorého organizátori neskôr smutnú správu aj potvrdili, no dnes prišli s ďalšou správou. Na čísle účtu SK82 0900 0000 0051 8235 1567 totiž zriadili pre životom skúšanú rodinu verejnú zbierku. "Každý milodar pomôže smútiacej rodine prekonať nie len terajšie náročné obdobie. Prosíme, pomôže akoukoľvek sumou a prosíme Vás o zdieľanie tejto správy, aby sme aj takto spoločnými silami vyslali lásku a podporu pozostalým," píšu organizátori tábora, ktorí už včera vyjadrili rodine úprimnú sústrasť.

Neopísateľná bolesť rodičov malého
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook/Letný indiánsky tábor - Na prérie - Do Lesov!)

Neopísateľná bolesť rodičov malého
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TASR - Ján Krošlák)

Búrka bola spúšťačom tragédie

Letný stanový tábor v obci Turček zničila v noci z pondelka (16. 8.) na utorok veterná kalamita. Nachádzalo sa v ňom 104 detí, z ktorých sedem utrpelo zranenia a jedno prišlo o život. Išlo o spomínaného malého Jakubka, ktorý mal len sedem rokov. Zranené deti previezli do okolitých nemocníc, ich stav je stabilizovaný.

VIDEO Hasiči informovali o zásahu v zničenom tábore:

Hasiči informujú o tragédii v obci Turček, kde na letnom tábore počas búrky zomrel maloletý chlapec (Zdroj: TASR/Ján Krošlák)

Viac o téme: ChlapecTragédiaSmrťTáborRodičiaZbierkaTurček
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu