Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Dráma na Sliači: Stíhacie lietadlo MiG-29 dostalo pri pristávaní defekt

Stíhačky MiG-29
Stíhačky MiG-29 (Zdroj: TASR/AP Photo/Darko Vojinovic)

BRATISLAVA - Stíhacie lietadlo MiG-29 dostalo pri pristávaní na Sliači defekt na prednom kolese. Pilot sa nezranil. K udalosti došlo v pondelok krátko po 14. hodine po oficiálnom nácviku ostrého zásahu pri ochrane vzdušného priestoru. Vo veci aktuálne prebieha vyšetrovanie. Informovala o tom hovorkyňa Ministerstva obrany (MO) SR Martina Kovaľ Kakaščíková.

„Najdôležitejšie je, že nikomu sa nič nestalo, pilot neutrpel žiadne zranenia a je úplne v poriadku. Zároveň táto nešťastná udalosť potvrdzuje, že piloti našich vzdušných síl sú pripravení aj na takéto situácie a zvládajú ich maximálne profesionálne s prvoradým ohľadom na ochranu života a zdravia,“ skonštatoval minister obrany SR Jaroslav Naď (OĽANO). Pohotovostný systém NATINAMDS je podľa ministerstva plne zabezpečený.

Podrobnosti a príčinu udalosti zisťuje vyšetrovací tím a relevantné orgány. "Podľa v súčasnosti dostupných informácií nedošlo k zásadnému poškodeniu lietadla, presná výška škody však bude vyčíslená. Bezpečnosť vzdušného priestoru SR bude dočasne zabezpečená z letiska v Kuchyni," informovala hovorkyňa.

Viac o téme: LietadloPristávanieDefektSliačMinisterstvo obrany
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu