Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Akcia Sodoma: Bratislavskí kriminalisti zakročili voči významným drogovým dílerom

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Polícia v priebehu týždňa v rámci akcie Sodoma zameranej na drogovú trestnú činnosť zadržala štyri osoby a zaistila značné množstvo drog. Išlo o drogovú činnosť páchanú na území Bratislavského a Trnavského kraja. Informoval o tom Michal Szeiff, hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave.

Polícia počas akcie tiež vykonala viacero domových prehliadok a zaistila zbrane, značnú finančnú hotovosť a iné veci pochádzajúce z trestnej činnosti. "Policajný vyšetrovateľ v tejto súvislosti vzniesol obvinenie z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi formou spolupáchateľstva spáchaného závažnejším spôsobom konania 31-ročnému Karolovi M. z Bratislavy a 27-ročnej Michaele D. z Bratislavy, 30-ročnému Dávidovi U. z okresu Dunajská Streda a 27-ročnému Alexandrovi H. z okresu Senec," spresnil Szeiff.  

Bratislavská krajská kriminálka rázne zakročila voči významným drogovým dílerom (Zdroj: FB/Polícia - Bratislavský kraj)

Dodal, že obvinení najmenej od januára tohto roka na území Bratislavského a Trnavského kraja mali sústavne predávať alebo poskytovať bezodplatne omamné a psychotropné látky, a to najmä metamfetamín rôznym osobám. "Tieto osoby mali obvinených kontaktovať telefonicky a následne po vzájomnom dohovore došlo k stretnutiu a následnému predaju drog," opísal hovorca.

Domové prehliadky sa uskutočnili v obci Hamuliakovo, na viacerých miestach v Senci, v obci Čenkovce a v obci Rovinka, v rámci ktorých zaistili väčšie množstvo vreciek s kryštalickým materiálom. Analýza podľa Szeiffa ukázala, že išlo o metamfetamín s hmotnosťou 858,457 gramu a v celkovej hodnote približne 33.290 eur, čo predstavuje 9260 bežných jednotlivých dávok. "V prípade preukázania viny pred súdom hrozí za uvedené konanie v zmysle zákona obvinenému Karolovi a Michaele trest odňatia slobody na 15 až 20 rokov. V prípade obvineného Dávida a Alexandra je trestná sadzba v prípade preukázania viny pred súdom desať až 15 rokov," uviedol Szeiff.

Viac o téme: AkciaDrogyZásahPolicajtiDíleri
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu