Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Záchranári si neoddýchli ani v sobotu: Pomáhali pri nehodách cyklistov aj motorkárov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Ján Krošlák, Getty Images,)

BANSKÁ BYSTRICA – Horskí záchranári z Veľkej Fatry pomáhali v sobotu 30-ročnej žene, ktorá spadla z bicykla, a aj 15-ročnému chlapcovi, ktorý si pri páde z bicykla zranil hornú končatinu. K obom prípadom došlo na Donovaloch. Informovala o tom Horská záchranná služba (HZS) na svojom webe.

„Cyklistka si pádom z bicykla v mieste Polianky - v časti Donovál, poranila rameno. Horskí záchranári ju po príchode ošetrili a privolali posádku rýchlej zdravotnej pomoci na prevoz do nemocnice,“ uvádza HZS. V rukách lekárov skončil aj chlapec.

Záchranári pomáhali aj pri nehodách motorkárov

Nehody sa v sobotu nevyhli ani motorkárom, ktorým zasa pomáhali hasiči. Ako o tom informovali z operačného strediska Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Banskej Bystrici, na Babinskom kopci, na križovatke v smere na obec Sása, došlo k dopravnej nehode auta a motocykla. Zranenú osobu ošetrili záchranári. Tí pomáhali aj motorkárovi v Dolnom Harmanci v smere na horský priechod Šturec. Hasiči vozidlá zabezpečili proti náhodnému pohybu, úniku prevádzkových kvapalín a požiaru. Cesty, kde sa stali nehody, boli napriek tomu prejazdné.

Viac o téme: ZáchranáriCyklistiMotorkáriHZS
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu