Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Pčolinský kritizuje farizejstvo OĽANO: Hnutie hovorí o jeho zaujatosti

Peter Pčolinský
Peter Pčolinský (Zdroj: Topky - Maarty)

BRATISLAVA - Predseda koaličného poslaneckého klubu Sme rodina Peter Pčolinský na sociálnej sieti kritizuje hnutie OĽANO za to, že zamestnalo svojho exposlanca Národnej rady (NR) SR Jána Heráka. Hovorí o farizejstve, falošných bojovníkoch a dvojakom metre. Podľa hnutia OĽANO sa Pčolinský správa zaujato od zadržania svojho brata a exšéfa Slovenskej informačnej služby Vladimíra P.

"Pri mojom bratovi neplatí prezumpcia neviny. Keď ide o nominantov OĽANO, zrazu hovoria o prezumpcii neviny. Exposlanec Herák, obvinený zo sexuálneho zneužívania, je ďalej zamestnaný v OĽANO za 3000 eur," napísal Pčolinský. Podotkol, že pri tvrdeniach o braní úplatku zo strany ministra vnútra Romana Mikulca (OĽANO) podľa hnutia klamú kajúcnici, kým pri exšéfovi SIS kajúcnik hovorí pravdu napriek tomu, že množstvo svedkov, listinných dôkazov a znaleckých posudkov podľa Pčolinského vyvracia obvinenia. "OĽANO má dvojitý meter. Keď ide o 'ich/našich' ľudí, všetko sú klamstvá. Ak ide o iných, tvrdia, že polícia ma rozviazané ruky. Je mi zle z tohto farizejstva a týchto falošných 'bojovníkov'," dodal.

"Nevidíme dôvod reagovať na výroky pána poslanca Pčolinského, keďže od obvinenia a väzobného stíhania svojho brata pre korupciu a podplácanie sa voči hnutiu OĽANO a jeho nominantom správa mimoriadne zaujato," uviedol hovorca OĽANO Matúš Bystriansky. Podčiarkol, že Herák vyvodil politickú zodpovednosť a vzdal sa poslaneckého mandátu tak, ako to očakávalo OĽANO i verejnosť. "Zároveň, až do vyšetrenia prípadu platí prezumpcia neviny. Tak ako v minulosti, rovnako tak aj v súčasnosti, hnutie OĽANO s Jánom Herákom spolupracuje," dodal. Namieta tvrdenia o jeho príjme, ktoré sa podľa slov hovorcu zďaleka nepribližuje príjmu z výkonu mandátu poslanca NR SR.

Hnutie Sme rodina prostredníctvom svojho tlačového oddelenia na situáciu reagovalo tým, že Pčolinský komunikuje svoje názory výlučne na svojich súkromných profiloch na sociálnej sieti. "O tom, či s ním budú súhlasiť aj poslanci nášho hnutia, sa budeme rozprávať na klube a následne to bude prezentované na koaličnej rade," dodalo.

Viac o téme: FarizejstvoPeter PčolinskýOĽANOSme rodina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu