Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

AKTUALIZOVANÉ Východ Slovenska zasiahlo tornádo: VIDEO Prvé zábery škôd v Petkovciach

Tornádo na Slovensku Zobraziť galériu (8)
Tornádo na Slovensku (Zdroj: Facebook - Duško Vravec )

PREŠOV - Obcou Petkovce v okrese Vranov nad Topľou sa vo štvrtok večer prehnalo tornádo, poškodilo niekoľko domov. Uviedol to starosta obce Pavol Hybala. Na mieste zasahujú hasiči.

Východným Slovenskom sa dnes (5.8.2021) prehnalo tornádo, ktoré spôsobilo škody na ľudských obydliach. Búrky sa na východe začali tvoriť už v poobedných hodinách. Neskôr sa medzi obcami Bystré, Skrabské a Petkovce a ich okolí podľa záberov na videu začalo tvoriť slabšie tornádo. 

Na videu spočiatku nebolo jasné, či sa jedná o tornádo alebo vzdušný vír. Neskoršie zábery ukázali, že sa útvar dotkol zeme a takýto jav sa nazýva tornádo. O tornáde na východnom Slovensku informovala facebooková stránka Meteo Východ. 

Ako je vidieť na fotkách, ktoré pridávajú obyvatelia dotknutých obcí, tornádo spôsobilo škody. Polámalo niekoľko stromov a pobralo strechy z rodinných domov. Zatiaľ však nie je známa informácia, ktorá by vyčíslila škody. 

Tornádo na východe Slovenska
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Facebook - Hasičský a záchranný zbor)
 

„Nahlásené bolo poškodenie štyroch rodinných domov, ktorým zobralo strechu. Polámané sú stromy, strhané je elektrické vedenie. Cestná komunikácia je neprejazdná,“ povedala operačná dôstojníčka Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Prešove.

Tornádo na východe Slovenska
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Facebook - Hasičský a záchranný zbor)

„Bolo vidno, ako sa točí vír a všetko dvíha hore. Plechy zo striech odnieslo možno 100 metrov. Prešlo to len spodnou časťou obce. Trvalo to možno minútu, ale demolovalo to všetko, je tu spúšť,“ povedal starosta s tým, že podľa jeho vedomostí k zraneniam nedošlo. Kde všade došlo k škodám, zatiaľ nevedel povedať, keďže ešte nestihol prejsť celú obec. Zatiaľ vie o štyroch domoch, z ktorých strhlo strechu úplne, ďalšie tri sú poškodené.

Na mieste zasahuje niekoľko hasičov 

Takmer dve desiatky profesionálnych a dobrovoľných hasičov momentálne zasahujú v obci Petkovce, okres Vranov nad Topľou. Obec zasiahlo tornádo, ktoré strhlo a poškodilo strechy na štyroch rodinných domoch a strhlo elektrické vedenie. Taktiež došlo k popadaniu stromov na cestnú komunikáciu, ktorá je momentálne neprejazdná. Na mieste udalosti zasahujú hasiči z Hanušoviec nad Topľou a členovia DHZ obcí Bystré a Soľ, ktorí odstraňujú popadané stromy a časti striech z cestnej komunikácie a prekrývajú poškodené strechy plachtami.

Tornádo na východe Slovenska
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Facebook - Hasičský a záchranný zbor)

Viac o téme: TornádoBúrkySlovensko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu