Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Obrovský úlovok trnavskej polície: Zadržali nebezpečného recidivistu, v dome ich čakalo "prekvapenie"!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: KR PZ v Trnave)

PIEŠŤANY – Chystal na policajtov bombu? To je otázka, na ktorú v súčasnosti nevedia odpovedať ani trnavskí policajti. Informácie však boli jasné a muži zákona nechceli nechať nič na náhodu. Kukláči tak zadržali muža - údajne nebezpečného recidivistu. Ten mal totiž minulý rok zavraždiť svojho kamaráta. Pri domovej prehliadky našli zaujímavý predmet.

Podľa trnavskej polície recidivistu zadržali nielen kukláči, ale aj pyrotechnici a kriminalisti. Ako uviedli, išlo o nebezpečného recidivistu, ktorý je obvinený z obzvlášť závažného zločinu vraždy. Ide o prípad zo septembra minulého roku, ktorý sa stal v garáži rodinného domu v obci Sokolovce.

Obrovský úlovok trnavskej polície:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: KR PZ v Trnave)

„Vtedy 39-ročný muž mal viacerými ranami dobodať svojho 38 ročného kamaráta. Jednou z vyšetrovateľských verzií bola aj možná sebaobrana, keďže poškodený ho mal napadnúť baseballovou palicou,“ informujú trnavskí policajti, pričom sa pýtajú, či recidivista chystal odplatu na policajtov. Dôvodom je, že počas vyšetrovania mali piešťanskí policajti informácie, že zadržaný muž podomácky vyrobil výbušný systém.

Hrozí mu až 20 rokov

Policajti nenechali nič na náhodu a na akciu sa dôsledne pripravili. Policajný tím muža zadržal v meste Piešťany vo chvíli, keď to najmenej čakal. Pyrotechnici zaistili vzápätí v obci Sokolovce podozrivý valcovitý predmet, ktorý bol naplnený neznámou prachovou náplňou. Ten bude zaslaný na expertízne skúmanie do Bratislavy,“ vysvetlili.

Obrovský úlovok trnavskej polície:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: KR PZ v Trnave)

Podľa slov policajtov, vyšetrovateľka muža obvinila z obzvlášť závažného zločinu vraždy a podala návrh na jeho väzobné stíhanie. V prípade dokázania viny mu hrozí 15 až 20 rokov za mrežami. „V prípade podozrivého predmetu začal vyšetrovateľ trestné stíhanie pre zločin nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami. Za tento skutok zákon ukladá trest odňatia slobody na 3 až 8 rokov,“ uzavreli.

 

 

Viac o téme: VraždaBombaRecidivistaDomová prehliadkaTrnavská políciaObvinenie Trnavskí policajtiPodomácky vyrobená výbušnina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu