Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Nedeľné búrky boli najsilnejšie v Trenčianskom kraji a okolí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Búrky počas noci z nedele (25. 7.) na pondelok boli najintenzívnejšie v Trenčianskom kraji a blízkom okolí. Priniesli vysoké úhrny zrážok, najvyššie v okolí Strážovských vrchov, ojedinele aj cez 100 milimetrov. Na sociálnej sieti o tom informuje Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ).

SHMÚ spresnil, že na stanici Valaská Belá spadlo 104 milimetrov zrážok v priebehu piatich hodín, na stanici Zliechov 110 milimetrov za štyri hodiny. Vysoké úhrny zrážok spôsobili podľa SHMÚ prechodné výrazné zdvihnutie vodných hladín so zvýšenými stupňami povodňovej aktivity. "V priebehu noci sa búrkový systém už presúval cez stredné a východné Slovensko, a tak do oblasti priniesol nižšie úhrny zrážok," dodal SHMÚ.

V Trenčianskom kraji SHMÚ zároveň zaregistroval aj najviac výbojov, a to 26.000, čo je približne polovica z celkového počtu výbojov na území Slovenska. "Studený front sa bude v našej oblasti vlniť aj v ďalších dňoch, pričom naše územie sa bude nachádzať pred ním v teplom a vlhkom vzduchu, aj v silnejšom prúdení. Naďalej sa tak môžu vyskytovať silné búrky sprevádzané prívalovým dažďom, krúpami a silným vetrom," varuje SHMÚ.

Viac o téme: PočasieBúrkyTrenčín
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu