Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Slováci, dávajte pozor na železničných priecestiach: ŽSR iba v júni evidujú deväť smrteľných nehôd

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: FB/Polícia SR - Nitriansky kraj)

BRATISLAVA - Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) evidujú v období od 31. mája do 6. júla 11 zrážok vlaku s osobou, z toho deväť smrteľných, a taktiež štyri zrážky vlaku s motorovým vozidlom. Informoval o tom Denis Dymo z odboru komunikácie a marketingu ŽSR.

Osobný vlak v úseku Kvetoslavov – Nové Košariská 4. júna na priecestí narazil do motorového vozidla, ktorého vodič bol s ľahkými zraneniami odvezený na ošetrenie. Ďalšia zrážka sa odohrala 9. júna v úseku Lehnice – Orechová Potôň, keď sa vlak na priecestí zrazil s osobným motorovým vozidlom. Ťažko zraneného vodiča previezli na ošetrenie vrtuľníkom. V úseku Trenčianske Teplice – Trenčianska Teplá došlo 19. júna k zrážke osobného vlaku s motorovým vozidlom na pasívne zabezpečenom priecestí. Osobný vlak vo Veľkom Mederi sa 24. júna zrazil na priecestí s nákladným motorovým vozidlom.

Železnice Slovenskej republiky vyzývajú verejnosť k opatrnosti pri pohybe v blízkosti železničnej trate. ŽSR tiež evidujú v letnom období zvýšený počet krádeží a vandalizmu, a preto opätovne upozorňujú na jeho nebezpečné dôsledky. "ŽSR preto prosia verejnosť, aby bola všímavá k dianiu na železnici, aby pri zistení podozrivého konania či pohybu cudzích osôb na železnici či v blízkosti majetku ŽSR kontaktovala políciu a eliminovala trestnú činnosť," dodal Dymo.

Viac o téme: NehodaAutáVlakZrážkyŽSR
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu