Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Polícia obvinila muža (30) z Kežmarku: Po hádke chcel zabiť vlastnú sestru

Brat sa vyhrážal sestre, že ju zabije Zobraziť galériu (2)
Brat sa vyhrážal sestre, že ju zabije (Zdroj: Polícia SR - Prešovský kraj)

KEŽMAROK - Z trestného činu nebezpečného vyhrážania, ako aj zo zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami polícia obvinila 30-ročného muža z Kežmarku. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

"V utorok (29. 6.) popoludní došlo medzi Kežmarčanom a jeho sestrou k slovnej hádke, pričom sa jej vyhrážal zabitím.  Obaja sedeli v osobnom vozidle, muž vzal zo zadného sedadla škatuľu, otvoril ju a vybral z nej strelnú zbraň. Naklonil sa k sestre a povedal, že ju ňou zastrelí a potom zastrelí aj seba. Konanie brata vzbudilo u sestry strach, že svoje vyhrážky uskutoční," uviedla Ligdayová.

Brat sa vyhrážal sestre,
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Polícia SR - Prešovský kraj)

Polícia následne vykonala prehliadku vozidla, ako aj priestorov firmy, ktorej je muž konateľom. "Bola zaistená samonabíjacia pištoľ so zásobníkom, plynová pištoľ so zásobníkom naplneným strelivom, krátka strelná zbraň s plným zásobníkom, niekoľko zásobníkov i náboje rôzneho druhu. Kežmarčan zbrane a ich súčasti držal napriek tomu, že nie je držiteľom zbrojného preukazu a ani žiadnej legálne držanej strelnej zbrane," povedala Ligdayová s tým, že muž bol zadržaný a umiestnený do cely policajného zaistenia.

Ak sa mu vina preukáže, hrozí mu trest odňatia slobody až na osem rokov.

Viac o téme: VyhrážanieOzbrojovaniePolícia Kežmarok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu