Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Rezort školstva podporí projekt Modernejšia škola v sume 3,5 milióna eur: Záujem je veľký

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR podporí 144 žiadateľov v projekte Modernejšia škola v celkovej sume 3,5 milióna eur. Vyplýva to z vyhodnotenia žiadostí o poskytnutie dotácie ministerstva školstva na inovatívne prístupy priestorových riešení a výučby v základných a stredných školách, ktoré je zverejnené na webe rezortu.

Ministerstvu školstva bolo predložených celkovo 1845 žiadostí. "Odborná komisia pri posudzovaní a hodnotení jednotlivých žiadostí postupovala podľa vopred zadaných výberových kritérií a ich váhy, a to počet žiakov školy, štruktúra existujúceho a požadovaného vybavenia školy, regionálne kritériá a projekt – vypracovanie," uvádza sa na webe rezortu školstva. V najbližších dňoch budú úspešných žiadateľov kontaktovať na emailovej adrese uvedenej v projekte zamestnanci ministerstva s ďalšími informáciami o postupe.

"Vzhľadom na veľký záujem škôl o takýto typ dotácie a modernizačný dlh, ktorý je v školách, ministerstvo vyvíja aktivity, aby v budúcom školskom roku získalo finančné prostriedky na ďalšie kolo podpory inovatívnych prístupov priestorových riešení a výučby v základných a v stredných školách," poznamenalo ministerstvo školstva. Ako doplnilo, zoznam nepodporených žiadateľov je považovaný za zásobník projektov, ktoré ministerstvo po získaní ďalších finančných prostriedkov bude postupne podporovať.

Cieľom projektu Modernejšia škola je pretvoriť triedy tak, aby umožnili prechod od klasickej "frontálnej" alebo "prednáškovej" výučby k takej, ktorá aktívne zapája žiaka do procesu, podporuje tímovú prácu, skupinové riešenie problémov či diskusiu. V spoločných priestoroch škôl môžu školy z príspevku tiež vytvoriť oddychové zóny. Tie môžu slúžiť ako knižnice, priestory na socializáciu, debaty, ale aj na výučbu.

Viac o téme: ProjektyModernizáciaŽiadostiŠkolstvo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu