Piatok14. jún 2024, meniny má Vasil, zajtra Vít

Lekár operáciu vykonal správne!

Pani Mária Ághová
Pani Mária Ághová (Zdroj: Nový Čas)

SLOVENSKO - Prednosta ortopedicko-traumatologickej kliniky martinskej nemocnice Doc. MUDr. Jozef Masár, PhD., vykonal operačný zákrok pacientky Mgr. Márie Ághovej z Levíc správne.

V Novom Čase sme písali o príbehu pani Márie Ághovej, ktorá sa v Martinskej fakultnej nemocnici podrobila operácii, avšak bez želateľného výsledku, pričom sa nakazila nebezpečnou baktériou pseudomonas aeruginosal. MUDr. Masár nás v rámci tlačovej opravy požiadal o uverejnenie vyššie uvedeného textu. V záujme objektívneho informovania verejnosti sme jeho žiadosti vyhoveli. Keďže verejnosť má právo poznať celú pravdu, uverejňujeme súčasne aj ďalšie zistenia Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou k tomuto prípadu a to podľa listu zo dňa 25. 9. 2007, ktorým bola pani Mária Ághová informovaná o prešetrení jej prípadu.

Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou konštatoval:
- indikácia operácie nebola dostatočne zvážená, pretože neboli zohľadnené všetky rizikové faktory zdravotného stavu pacientky a okolnosti súvisiace s improvizovaným chodom pracoviska, - poučenie pacientky o priebehu operačného výkonu a možných rizikách zo strany operatéra nebolo dostatočné,
- pravdepodobne počas tohto mimoriadne náročného a rizikového operačného výkonu došlo k zlomenine acetabula a ramienka lonovej kosti,
- k vzniku infekcie prispel okrem nedostatočnej komplexnej predoperačnej prípravy pacientky aj hygienicko-epidemiologický stav oddelenia a nevhodný termín operácie.
- zdravotná starostlivosť nebola poskytnutá v súlade s § 4 ods. 3 a § 21 zákona č. 576/2004 Z. z. o zdravotnej starostlivosti v znení neskorších predpisov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu