Sobota15. jún 2024, meniny má Vít, zajtra Bianka, Blanka

Pacientku napadla zákerná baktéria!

Anna Ághová mieni martinskú nemocnicu zažalovať a bude žiadať finančné odškodnenie. Zobraziť galériu (2)
Anna Ághová mieni martinskú nemocnicu zažalovať a bude žiadať finančné odškodnenie. (Zdroj: Nový Čas)

MARTIN/LEVICE - Anna Ághová (53) z Levíc je zúfalá! Pred rokom prišla do Martinskej fakultnej nemocnice s bolesťou kolien a odvtedy trávi takmer všetok čas na lôžku. Zrejme nedbanlivosťou lekára a pre improvizované podmienky na ortopedicko-traumatologickom oddelení, ktoré vtedy prechádzalo rekonštrukciou, sa nakazila nebezpečnou baktériou pseudomonas aeruginosa! Je to baktéria, ktorá na svoje oslabené obete striehne v operačných sálach!

„Išla som do Martina, lebo nemocnica mala vynikajúce referencie,“ hovorí Anna Ághová. „Od detstva som mala nefunkčný pravý bedrový kĺb. Prešla som mnohými operáciami, no nemohla som pohnúť nohou a bolievali ma kolená. Bolesti som konzultovala s docentom Jozefom Masárom, ktorý mi vysvetlil, že problémom je práve ten kĺb a treba ho operovať. Blížil sa koniec roka a tak mi navrhol operáciu, s ktorou som súhlasila,“ pokračuje Anna. „Žiaľ, vôbec mi nepovedal, že vzhľadom na operácie, ktoré som predtým absolvovala, som riziková pacientka.“

Spočiatku sa zdalo, že operácia dopadla úspešne. „Žiaľ, nebola to pravda, nielenže mi lekár nesprávne vložil kĺbový implantát, následkom čoho sa mi zlomila panva, ale dostala som vysoké teploty a bolo mi stále zle. Až po ráznej urgencii, aby lekári zistili, čo mi vlastne je, som sa dozvedela, že som sa nakazila baktériou pseudomonas aeruginosa. Je to infekčná nákaza z nesterilného prostredia v operačnej sále,“ tvrdí Anna Ághová. Pacientka podala sťažnosť na nemocnicu Úradu pre dohľad na zdravotnou starostlivosťou, ktorý jej slová potvrdil. Zistil, že ošetrujúci lekár nesprávne zvolil indikáciu k operácii, nepoučil ju o možných rizikách operácie a nesprávne vykonal operačný zákrok. „K vzniknutej infekcii prispel aj hygienicko- epidemiologický stav oddelenia a nevhodný termín operácie,“ píše sa vo vyjadrení úradu.

Anna je zúfalá, pre baktériu ju nechcú hospitalizovať v inej nemocnici a v tej martinskej tento rok strávila už sto dní. „Je to tá najobávanejšia baktéria, ktorá sa v nemocnici môže vyskytnúť,“ tvrdia lekári. Hovorkyňa nemocnice Katka Kapustová k prípadu poznamenala: „Zriadili sme špeciálnu komisiu, aby celú vec prešetrila.“ Anna Ághová je rozhodnutá martinskú nemocnicu zažalovať a žiadať finančné odškodné.

Pacientku napadla zákerná baktéria!
Zobraziť galériu (2)

MÔŽE ZABÍJAŤ!

Pseudomonas aeruginosa je pomerne bežná a pritom smrteľne nebezpečná infekčná baktéria spôsobujúca druhotné infekcie, ktoré často vedú k úmrtiu jedincov s oslabeným imunitným systémom.


NÁKAZA V LEVICIACH

LEVICE - Nešťastné prípady nákazy pacientov zaznamenali nedávno aj v levickej nemocnici. Tri deti vo veku od 9 do 14 rokov vážne ochoreli 25. októbra po jednoduchom chirurgickom zákroku na traumatologickom oddelení, kde sa nakazili baktériou klebsiela species. Približne dva týždne predtým zrejme rovnaká baktéria spôsobila po operácii v Leviciach vážne zdravotné komplikácie aj staršiemu Žilinčanovi. Ďalšie dievča tu ochorelo v polovici októbra. Deti sú už v dobrom stave, muž je stále pod dohľadom lekárov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu