Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Pokuta, ktorú udelil ÚVO, je dôsledkom nečinnosti bývalého vedenia, uviedlo ministerstvo vnútra

(Zdroj: Topky - Maarty)

BRATISLAVA - Pokuta, ktorú udelil Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO) Ministerstvu vnútra (MV) SR, je dôsledkom nečinnosti predchádzajúceho vedenia. Služby spojené s realizáciou letov neobstaralo v súlade so zákonom a neuskutočnilo ani žiadne kroky pri príprave verejného obstarávania. Uviedol to tlačový odbor Kancelácie MV SR v reakcii na pokutu, ktorú úrad uložil.

"Ekonómovia rezortu vnútra už vyše roka intenzívne pracujú na riadnom obstaraní služieb, prebehli napríklad aj prípravné trhové konzultácie v zmysle zákona o verejnom obstarávaní," tvrdí MV. Konštatuje, že k tomu pristupuje veľmi vážne, keďže ide o komplikovanú zákazku.

Ministerstvo podľa vlastných slov potrebuje získať kvalitného a spoľahlivého dodávateľa či dodávateľov. "Aj vzhľadom na sankciu, ktorú budeme musieť zaplatiť, je to jedna z priorít ekonomického úseku MV," uvádza tlačový odbor. Rezort zároveň upozornil, že nezákonný stav trvá minimálne od roku 2018. Preto je podľa MV otázne, prečo ÚVO na problém nepoukázal už skôr.

Rezort mal dostať pokutu za to, že pri zadávaní zákaziek (objednávok) v období od 1. marca 2018 do 31. decembra 2018 spoločnosti Euro Jet Intercontinental nepostupoval podľa zákona o verejnom obstarávaní. Rezort bude musieť zaplatiť pokutu vo výške viac ako 40.000 eur.

Viac o téme: Ministerstvo vnútraPokuta Úrad pre verejné obstarávanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu