Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Mikulec už nezniesol kritiku kvôli úmrtiu Lučanského a PREHOVORIL: Exprezident mu vraj povedal, že sa dá dole sám!

Mikulec hovoril o poslednom pracovnom stretnutí s Lučanským. Zobraziť galériu (2)
Mikulec hovoril o poslednom pracovnom stretnutí s Lučanským. (Zdroj: TASR/Jakub Kotian, Pavol Zachar)

BRATISLAVA - Včerajšok bol v parlamente mimoriadne horúci a dnešok nie je výnimkou. Celý deň totiž vystupovali rečníci počas mimoriadnej schôdze za odvolanie ministra vnútra Romana Mikulca, ktorý schytával kritiku aj kvôli spôsobu úmrtia Milana Lučanského. Ten to už po niekoľkých výstupoch nevydržal a povedal o jeho poslednom pracovnom stretnutí s Lučanským všetko na plné ústa!

Mikulec v pléne nečakane prehovoril o konci Lučanského vo funkcii (Zdroj: Youtube/ TV Nr SR)

Poviem vám, čo mi povedal pri odchode

Mikulec v pléne čelil viackrát aj kauze úmrtia exprezidenta policajného zboru Milana Lučanského. "Teraz ku kritike, ktorá tu odznievala viackrát, a to je pán generál Lučanský. Tu odznievajú veci o tom, ako my sme zavraždili generála Lučanského, jak generál Lučanský je hrdina. Ja som sa s generálom Lučanským rozprával hodinu, dohodol som sa s ním, že odíde. Odišiel veľmi korektne, veľmi korektne sme sa rozpravali, dokonca dostal medailu, keď odchádzal. Neviete o tom nič," odpovedal kritikom odvolávaný Mikulec.

Buď ma dajú dole oni, alebo sa dám dole ja sám

Mikulec však neprestal s prekvapeniami a odhalil aj vec, ktorú možno ani nemal v pláne povedať, a to posledné pracovné stretnutie s Lučanským. "Generál Lučanský povedal mne v mojej kancelárii keď odchádzal, že čo si myslite pán minister že čo sa stane, keď ja odídem? Ja som mu povedal , že neviem, čo sa stane a on povedal: Pán minister, buď ma dajú dole oni, alebo sa dám dole ja,” šokoval plénum Mikulec.

Mikulec už nezniesol kritiku
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR - Martin Baumann)

Generál a exprezident policajného zboru Milan Lučanský prišiel o život vo väzobnej cele tesne pred koncom roka 2020. Neskôr aj komisia, ktorá úmrtie Lučanského vyšetrovala, konštatovala, že išlo o smrť z vlastnej iniciatívy a nenašla žiadne dôkazy podporujúce pochybnosti o spoluzodpovednosti inej osoby za jeho smrť či jeho predchádzajúce zranenie oka.

Viac o téme: StretnutieRoman MikulecMilan Lučanský
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu