Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Na Slovensku o pár hodín padne tropická tridsiatka! Má to však háčik: Cez víkend sa aj citeľne ochladí

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA – Počasie na Slovensku konečne pripomína leto! Denné maximá v uplynulých dňoch dosahovali až 29 stupňov, pričom tento víkend padne aj tridsiatka. Z predpovede Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) to však vyzerá tak, že v nedeľu sa citeľne ochladí.

Vždy aktuálnu predpoveď počasia nájdete aj na webe Predpovede.sk

Sobota

Vplyv tlakovej výše na počasie v našej oblasti začne slabnúť. Súčasne od severozápadu postúpi do strednej Európy studený front spojený s tlakovou nížou nad Nórskym morom.

Bude prevažne polooblačno, no cez deň od severozápadu sa postupne vytvorí veľká oblačnosť. Ojedinele, popoludní miestami, najmä na severe, hrozia prehánky, dážď či búrky, ktoré môžu byť aj intenzívne.

Predpovede.sk
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

Bratislavčania si užívajú príjemné jarné počasie (Zdroj: Topky/Maarty)

Najnižšia nočná teplota dosiahne 17 až 12, v údoliach miestami okolo 10 stupňov. Najvyššia denná teplota sa vyšplhá na 25 až 30, na Kysuciach, Orave a pod Tatrami zhruba na 23 stupňov.

Zafúka slabý, cez deň v západnej polovici západný vietor rýchlosťou 10 až 25 km/h, avšak pri búrkach vietor prechodne zosilnie.

Nedeľa

Cez našu oblasť postúpi ďalej na juhovýchod studený front spojený s tlakovou nížou nad Nórskym morom. Za ním sa v chladnejšom vzduchu od západu do strednej Európy rozšíri tlaková výš.

V noci bude oblačno až zamračené a spočiatku na viacerých miestach treba rátať s dažďom, prehánkami, lokálne aj s búrkami. Cez deň nastane prechod k premenlivej oblačnosti a ojedinele, vo východnej polovici miestami, sa znova očakáva dážď, prehánky, ojedinele búrky.

Predpovede.sk
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

Najnižšia nočná teplota poklesne na 17 až 12, v údoliach miestami na 12 až 7 stupňov. Maximálna denná teplota dovŕši 19 až 24, v severnej polovici väčšinou 13 až 18 stupňov.

Vietor bude fúkať severozápadný až severný, a to rýchlosťou 10 až 35, v nárazoch miestami okolo 55 km/h. Na horách meteorológovia varujú pred prudkým až búrlivým vetrom.

Viac o téme: PočasiePredpoveď
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu