Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Ďalšia smrť na štvorkolke! FOTO Po chlapcovi na Orave zomrel vodič pri Trnave, veľké varovanie polície

Jazda na štvorkolke s fatálnym koncom Zobraziť galériu (3)
Jazda na štvorkolke s fatálnym koncom (Zdroj: FB/Polícia SR - Trnavský kraj)

TRNAVA – Ďalšia tragická nehoda na motorovej štvorkolke! Po 15-ročnom chlapcovi na Orave, ktorý neprežil náraz do auta, vyhasol život aj vodiča v Trnavskom kraji. Informovala o tom polícia na sociálnej sieti.

Nedlho po tom, ako sa jazda na motorovej štvorkolke stala osudnou len 15-ročnému chlapcovi na Orave, vyhasol ďalší život. „Jazdiť na štvorkolke je možné len cestných komunikáciách a v areáloch na to určených. Zákon o lesoch výslovne uvádza, že použitie štvorkolky je pre jazdcov zakázané. Zákon porušil v tomto prípade vodič, ktorý pri nehode v nedeľu tragicky zahynul,“ uviedli muži zákona.

Ďalšia smrť na štvorkolke!
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Polícia SR - Trnavský kraj)

Tí zdôrazňujú, že za volant štvorkolky si môže sadnúť iba osoba, ktorá je držiteľom vodičského oprávnenia skupiny B. „Rodičia, kamaráti ani známi by nemali dávať takéto stroje nedospelým osobám,“ uviedli policajti.

Odporučenie vodičom

V prípade jazdy na štvorkolkách ide podľa polície o stroje, ktoré sa pri nesprávnej technike jazdy dajú rýchlo prevrátiť a osoba nie je pri jazde takmer ničím chránená pred nárazom. „Pozor si treba dať najmä na prudké zmeny smeru jazdy a zákruty. Samozrejmosťou a nevyhnutnosťou je helma, bez ktorej si v žiadnom prípade nesadajte do štvorkolky, ani ako vodič ani ako spolujazdec. Takýto človek riskuje svoj život, ale tiež život ďalších ľudí, ktorých vezie, prípadne aj iných účastníkov cestnej premávky,“ vysvetlili ochrancovia zákona.

Ďalšia smrť na štvorkolke!
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Polícia SR - Trnavský kraj)

Pokiaľ ide o jazdu v lese, polícia každý prípad posudzuje individuálne podľa okolností prípadu a stupňa ochrany. „Osoby sa môžu dopustiť nielen priestupku, za čo im môže hroziť pokuta až do výšky 165 eur, ale aj trestného činu,“ pripomenuli muži zákona.

Viac o téme: NehodaSmrťŠtvorkolkaPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu