Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

FOTO Úrad verejného zdravotníctva upozorňuje na nebezpečný produkt na zuby

Nebezpečný produkt na zuby Zobraziť galériu (4)
Nebezpečný produkt na zuby (Zdroj: TASR - ÚVZ SR)

BRATISLAVA - Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR upozorňuje na nebezpečné kozmetické výrobky, ktoré do systému RAPEX (rýchly výstražný systém pre nepotravinárske výrobky) nahlásili kontrolné orgány v Dánsku, Írsku a v Českej republike. Je možné, že uvedené výrobky sa nachádzajú aj v Slovenskej republike. V utorok o tom informoval Marek Eliáš z odboru komunikácie ÚVZ SR.

Upozornenie sa týka výrobku na bielenie zubov s názvom Teeth Whitening Kit from HiSMILE Teeth Whitening K značky HiSMILE s pôvodom v Austrálii. "Vo výrobku určenom na bielenie zubov bola stanovená látka - sodium hypochloride (0,036 percenta). Táto zložka sa neuvádza v zozname zložiek na obale výrobku. Prítomnosť látky vo vyššie uvedenej koncentrácii môže spôsobiť podráždenie ústnej sliznice," vysvetlil úrad. Výrobok sa predáva v bielej škatuľke.

FOTO Úrad verejného zdravotníctva
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR - ÚVZ SR)

Vyhnúť sa treba aj používaniu opaľovacieho oleja značky Alta Herba vyrobenom v Českej republike. Predáva sa v modrej plastovej nádobe s bielym odklápacím viečkom. Na zadnej strane etikety sa uvádza: „Vysoký ochranný faktor, vodeodolný“. "Skúškou na stanovenie slnečného ochranného faktora (SPF) bolo zistené, že výrobok neposkytuje deklarovanú ochranu," priblížil úrad.

FOTO Úrad verejného zdravotníctva
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR - ÚVZ SR)

ÚVZ SR varuje aj pred súpravou na maľovanie tváre od spoločnosti Natural Earth Paint. Set je zabalený v zeleno-béžovej škatuľke. Súprava obsahuje šesť nádobiek s prírodnou farbou na tvár a aplikátory na mejkap. Výrobok predstavuje mikrobiologické riziko, v niektorých farbách zistili prítomnosť aeróbnych mezofilných baktérií.

FOTO Úrad verejného zdravotníctva
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR - ÚVZ SR)

Viac o téme: Úrad verejného zdravotníctvaNebezpečné produkty
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu