Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Rezort obrany upozorňuje na plánované presuny vojenskej techniky cez územie Slovenska

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Ministerstvo obrany (MO) SR upozorňuje na 47 cestných presunov zahraničných spojeneckých ozbrojených síl cez územie Slovenska v období od 7. do 13. júna. Informovala o tom hovorkyňa ministerstva obrany SR Martina Kovaľ Kakaščíková.

"Pôjde predovšetkým o presun spojeneckých vojakov v rámci cvičení Defender 2021, Atlantic resolve a Brave Warrior 2021," priblížila hovorkyňa. Rezort obrany zdôrazňuje, že tranzity boli riadne schválené v zmysle opatrenia Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR.

V rovnakom období sa tiež uskutočnia cestné presuny techniky Ozbrojených síl (OS) SR v rámci Slovenska na trasách Zvolen – Trebišov a späť, Martin – Lešť, Trebišov – Kamenica nad Cirochou, Martin – Trstená, Milhosť – Michalovce, Zemianske Kostoľany – Lešť a späť, Michalovce – Zemianske Kostoľany a späť, Zemianske Kostoľany – Zvolen a späť, Nováky – Rašov, Sliač - Zemianske Kostoľany a späť, Ruskov – Kamenica nad Cirochou, Zemianske Kostoľany – Žilina a späť, Zemianske Kostoľany – Trenčín, Zemianske Kostoľany – Trebišov a Kamenica nad Cirochou – Michalovce. Plánovaný je tiež železničný presun OS SR, a to na trase Kamenica nad Cirochou – Sása-Pliešovce.

Viac o téme: Vojenská technikaUpozornenieRezort obranyPresuny
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu