Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Bývalý kotlebovec Mazurek čelí ďalšiemu obvineniu: Počas núdzového stavu robil TOTO, hrozia mu roky v base!

Mazurek má problém. Zobraziť galériu (2)
Mazurek má problém. (Zdroj: Topky - Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Nie je to tak dávno, čo bol odídený kotlebovec Milan Mazurek obvinený kvôli rečiam v rádiu na adresu konkrétneho etnika, no teraz má na krku ďalší problém. Týka sa jeho činnosti počas núdzového stavu, kvôli ktorej môže poslanec skončiť vo väzení až na 2 roky!

Aktuálne obvinenie sa týka protestu, na ktorý pozýval cez svoj účet na sociálnej sieti. Ide o prečin podnecovania. Za toto by Mazurekovi teoreticky mohli hroziť až dva roky za mrežami. Mazurek dokonca o obvinení otvorene hovorí vo videu na sociálnej sieti.

"Kriminálna polícia ma oficiálne obvinila z prečinu podnecovania, za ktorý hrozia až 2 roky vo väzení. Spáchať som ho mal vraj tým, že som verejne pozval ľudí na protest proti vláde… Fakt len tým,“ sťažuje sa nespokojný Mazurek. "Ako opozičného politika ma tak s najväčšou pravdepodobnosťou čaká súdny proces s cieľom zbaviť ma poslaneckého mandátu a možno aj zavrieť do väzenia. Za to, že som protestoval proti vláde. Toľko k "demokratickému" charakteru tejto nechutnej bandy..." domnieva sa Mazurek z mimoparlamentnej strany Republika.

Milan Mazurek strkal do poslanca zo SaS (Zdroj: FB/Zomri)

Uhrík si Mazureka bráni

Predseda strany Republika a ďalší exkotlebovec Milan Uhrík sa vlastného poslanca zastal. "Strana Republika rázne odmieta policajné obvinenie Milana Mazureka kvôli podpore protivládnych protestov. Policajné besnenie pokračuje. Dňa 2.6.2021 si poslanec NR SR a podpredseda hnutia Republika Milan Mazurek prevzal uznesenie, ktorým voči nemu polícia vzniesla obvinenie pre údajné spáchanie prečinu podnecovania, za ktorý mu hrozia až dva roky vo väzení," opakuje obvinenie Uhrík.

"Obvinenie Milana Mazureka vnímame ako politický nástroj na jeho umlčanie a na zastrašenie celého hnutia Republika, ktoré hneď po svojom vzniku prevzalo opozičnú iniciatívu aj v organizácii protivládnych protestov," uzavrel Uhrík status.

Bývalý kotlebovec Mazurek čelí
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Milan Uhrík)

Viac o téme: Obvinenie RepublikaMilan Mazurek
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu