Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

AKTUÁLNE NAKA zadržala šéfa policajnej inšpekcie! Bol aj na tajnom stretnutí SIS

Adrián Szabó
Adrián Szabó (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

BRATISLAVA - Ďalšie policajné čistky! Národná kriminálna agentúra dnes ráno zadržala šéfa Inšpekcie ministerstva vnútra Adriana Szabóa. Ten sa nedávno zúčastnil aj na stretnutí v Slovenskej informačnej služby spolu s ďalšími vysokopostavenými ľuďmi.

Archívne video

Sudca nevyhovel prokurátorovi a šéfa operatívcov NAKA Jána Kaľavského neposlal do väzby (Zdroj: Topky.sk)

Adriána Szabóa mali podľa našich informácií zadržať pre podozrenie z prijímania úplatkov. Okrem neho mali obviniť dvoch ďalších policajtov. Správu priniesol portál pluska.sk. Zaujímavosťou je, že aj Szabó bol jedným z účastníkov, ktorí sa tajne stretli v zabezpečenej miestnosti Slovenskej informačnej služby.

Informáciami od SIS sa zaoberá Úrad inšpekčnej služby, potvrdilo ministerstvo vnútra

Okrem neho tam boli aj nový riaditeľ SIS Michal Aláč, prezidentka Zuzana Čaputová, premiér Eduard Heger (OĽaNO), predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina), ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí), minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO), generálny prokurátor Maroš Žilinka, špeciálny prokurátor Daniel Lipšic, policajný prezident Peter Kovařík,

Szabó je na čele inšpekcie od apríla 2019. Nominovala ho vtedajšia ministerka vnútra Denisa Saková na základe odporúčania parlamentného výboru pre obranu a bezpečnosť. 

V súvislosti so zadržaním Szabóa a obvinení ďalších policajtov sme oslovili aj políciu a Úrad Špeciálnej prokuratúry. Ten si vyhradil právo kauzu komunikovať.

"Úrad špeciálnej prokuratúry môže potvrdiť, že bol zadržaný riaditeľ Úradu inšpekčnej služby, A to v súvislosti s jeho obvinením pre trestný čin zneužívania právomoci verejného činiteľa a korupčnú trestnú činnosť, Tá mala spočívať v prijatí spotrebnej elektroniky a finančnej hotovosti, minimálne vo výške 20-tisíc eur. Bola zadržaná len jedna osoba, v danej veci sú však obvinené celkovo tri osoby," priblížil hovorca Dalibor Skladan.

Viac o téme: AkciaZadržanieúplatkyPolícia SISNAKA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu