Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Obvinený Zoroslav Kollár podal sťažnosť na Ústavný súd: Lipšic aj celá prokuratúra sú zaujatí!

Zoroslava Kollára priviezli na NAKA v Nitre.
Zoroslava Kollára priviezli na NAKA v Nitre. (Zdroj: Maarty)

BRATISLAVA - Podnikateľ Zoroslav Kollár, ktorý je obvinený z korupcie, podal na Ústavný súd ďalšiu sťažnosť. Tentokrát sa sťažuje na špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica a aj celý Úrad špeciálnej prokuratúry.

Archívne video

Obhajca Zoroslava Kollára potvrdil, že jeho klientovi bolo kvôli zadržaniu šefa SIS vznesené obvinenie (Zdroj: Topky/Maarty)

Zoroslav Kollár pre výroky Daniela Lipšica z minulosti namieta zaujatosť celej špeciálnej prokuratúry. Sťažnosť zverejnil web sudcu Petra Šamka Právne listy. Kollár už s jednou sťažnosťou na Ústavnom súde neuspel. 

Obvinenému Kollárovi predĺžili väzbu o štyri mesiace

"Dňa 28. 10. 2020 kvitoval zadržanie pána JUDr. Kollára tvrdením, že bol zadržaný jeden z najvplyvnejších bielych golierov na Slovensku a že je zrejme prvýkrát za 30 rokov šanca vyčistiť Augiašov chliev. K tomu dodávam, že pojem "biely golier" nemá značiť typickú súčasť oblečenia dotknutej osoby, ale je v podstate synonymom zločinca, ktorý svoje zločiny pácha v obleku a s bielym golierom. Všeobecne je tento pojem dehonestujúci. Pozoruhodný je aj výrok menovaného zo dňa 1.2. 2021, ktorý sa uskutočnil v rámci verejného výsluchu kandidátov na funkciu špeciálneho prokurátora. V ňom, vtedy už stíhaného pána JUDr. Kollára označil za významného predstaviteľa organizovanej kriminality," píše sa v sťažnosti Kollára. 

Obvinený z úplatkárstva

Davida Lindtnera, Zoroslava Kollára a bývalú podpredsedníčku NS SR Jarmilu Urbancovú zadržala Národná kriminálna agentúra minulý rok 28. októbra v rámci akcie Víchrica. Jarmila Urbancová a David Lindtner sú obvinení zo zločinu prijímania úplatku. Zoroslava Kollára obvinili zo zločinu zasahovania do nezávislosti súdu. O ich väzbe postupne rozhodoval ŠTS a NS SR.

Kollára nedávno z väzby prepustili, no slobodu si dlho neužil. Tak, ako Moniku Jankovskú, aj jeho opäť zadržal, tentokrát pre obvinenie z podplácania Ľudovíta Makóa v prípade ilegálnej výroby a distribúcie cigariet. 

Máko a bývalý námestník SIS Boris Beňa vypovedajú, že Kollár podplatil aj exšéfa SIS Vladimíra Pčolinského za to, aby ho prestala Slovenská informačná služba odpočúvať. Kollár obvinenia popiera. 

Viac o téme: SťažnosťObvinenie Úrad špeciálnej prokuratúryZoroslav Kollár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu